İnegöl

İnegöl'de Dolandırıcıların tuzağına düşen adamı polis son anda kurtardı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir vatandaş, dolandırıcıların yönlendirmesiyle para göndermeden önce polis tarafından fark edilip kurtarıldı.

Abone Ol

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan Ö.D., kendisine gelen bir mesajla dolandırıcıların tuzağına düştü. Mesajda “hesaba para gönderirsen paran katlanacak” ifadesine inanan Ö.D., bankaya gidip dolandırıcıların verdiği hesaba 3 bin 500 lira para gönderdi.

Ancak banka görevlisinin durumu şüpheli bulup polise haber vermesi üzerine olay anında fark edildi. Polis ekipleri hızla harekete geçerek durumu kontrol altına aldı ve Ö.D., parasını daha fazla kaybetmeden kurtarıldı.

Polis şüpheli durumu anında fark etti

Dolandırıcılık olayının fark edilmesinde kritik rol oynayan banka görevlisi, Ö.D.’nin gönderdiği para transferinden şüphelenerek durumu polise bildirdi. Olay yerine hızla intikal eden polis ekipleri, mağdurun dolandırıldığını tespit etti. Yapılan incelemenin ardından Ö.D., polis eşliğinde karakola götürülerek şikayetçi oldu.

Emniyet dolandırıcılık uyarısı yaptı

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü, bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı halkı dikkatli olmaları yönünde uyardı. Kendilerini “kamu görevlisi” ya da “paranız katlanacak” gibi vaatlerle arayan kişilere itibar edilmemesi gerektiği konusunda bilgilendirme yaptı. Ekipler, özellikle kamu görevlilerinin hiçbir vatandaştan para talep etmeyeceğini vurguladı.

“Polis veya kamu görevlileri asla vatandaşlardan para talep etmez. Bu tür söylemlerle karşılaşan vatandaşlarımız derhal polise başvurmalı,” şeklinde bir açıklama yapıldı.

Mağdur karakolda şikayetçi oldu

Olay sonrası mağdur Ö.D., polis nezaretinde karakola giderek dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, benzer dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların daha dikkatli olmasını tavsiye etti.

Bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı uyarılar, vatandaşların bu tür olaylara karşı daha tedbirli olmasını sağlama amacını taşıyor.

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!