İnegöl’de Hikmet Şahin Kültürpark Amfi Tiyatro’da Filistin Gecesi düzenlendi. Filistin’de yapılan katliamlara tepki olarak düzenlenen programa 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve belediye meclis üyeleri katıldı.

İnegöl'de Filistin Gecesi Düzenlendi Şevki Yılmaz'dan İsrail İle İlgili Flaş İddia Gencgazete

Moderatörlüğünü Ayhan Talha Bayraktar'ın yaptığı gecede program Hacı Yusuf Şahin Camii İmam Hatibi Nurullah Memiş'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İnegöl'de Filistin Gecesi Düzenlendi Şevki Yılmaz'dan İsrail İle İlgili Flaş İddia2 Gencgazete

Sanatçılar Ezgileriyle Geceye Renk Kattı

Erdoğan Aydın ve Gürkan Demir ezgileriyle kulakların pasını sildi. Mavi Marmara gemisinde yer alan İnegöllüler İlyas Sağlam, Fikret Bayram ve Varol Yılmaz, yaşadıkları anları anlattılar. Gazilere plaket takdim edildi.

İnegöl'de Filistin Gecesi Düzenlendi Şevki Yılmaz'dan İsrail İle İlgili Flaş İddia3 Gencgazete İnegöl'de Filistin Gecesi Düzenlendi Şevki Yılmaz'dan İsrail İle İlgili Flaş İddia4 Gencgazete

Konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "İçimiz acıyor. Ama hükümetimizin gayretlerini görüyoruz. Oradaki şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Rabbim inşaallah bu zulümlere dur diyecektir" dedi.

İnegöl'de Filistin Gecesi Düzenlendi Şevki Yılmaz'dan İsrail İle İlgili Flaş İddia1 Gencgazete

Gazze İçin Uluslararası Festival İptal Edildi

Uluslararası festivali Gazze'de yaşananlar nedeniyle bu sene de iptal ettiklerini aktaran Taban, "Bazı vatandaşlarımızın bazılarından iptal konusuna tepki gösterenleri duydum. Pandemi dolayısıyla iptal ettiğimiz zamanlar oldu. Geçen yıl da deprem nedeniyle iptal etmiştik. Bu sene ise Gazze'de yaşananlar nedeniyle iptal kararı aldık. Bu toplum bizleri seçti. Oy verdi, el verdi. Bizlere inandı. Biz bir yıl değil beş yıl yapmasak da ölmeyiz, batmayız. Ama inşallah o kardeşlerimizi hissederiz. Geçen yıl da şunu söylemiştim: Geçen yılda bu işten ders çıkarmak gerek dedim. Çok büyük bir afet yaşadık. Bize özellikle deprem hadisesinin ve diğer afetler üzerine daha çok çalışalım, bir taraftan da acımızı yaşayalım dedim. Onun için ben yaptığımın sonuna kadar arkasındayım. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu konuda da genç kardeşlerimize şunu söylüyorum. Güzel kardeşlerim sizler için de çok çok güzel programlar icra edeceğiz, hiç merak etmeyin. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz." dedi.

İnegöl'de Filistin Gecesi Düzenlendi Şevki Yılmaz'dan İsrail İle İlgili Flaş İddia8 Gencgazete

Şevki Yılmaz'ın Açıklamaları

"Eğer (silahlı insansız hava aracı) ‘Siha’lar, tanklar, gemiler yapılmasaydı Türkiye bugün dünya sahnesinde konuşulan bir ülke olmayacaktı. Bazı şeyleri burada söyleyemiyorum. 2-3 sene içerisinde onları da tamamladığımızda Türkiye’nin önünü alabilene aşk olsun. Geliyoruz, geliyoruz. Filistin’den kazımaya geliyoruz. Müjdeler olsun, müjdeler olsun. Roma merkezli karanlık dünya yıkılacak, vallahi İstanbul merkezli aydınlık Dünya’yı birlikte kuracağız ve inşallah Allah’ın izniyle Filistin artık hür bir devlet olacak. Bu sözümü unutmayın, Türkiye İsrail’in Azraili olacak ve inşallah İsrail siyonistlerine Kudüs başkent değil tam bir kabir olacak. O günler o kadar yakın ki neden Allah bir kavmi helak etmez, taki helaka müstahak zulüm yapmadıkça. İşte İsrail bilmeden o zulmü arttırdı, şimdi elhamdülillah İsrail’de Tel Aviv sokakları yanıyor. Onlar Filistin’in acıdığı için değil, o Yahudiler Netanyahu’ya yazık olsun. Dünya arkandaydı yenildin, mağlup oldun diye protesto ediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Birliğimizi devam ettiği sürece Kürtçülük, Türkçülük, Arapçılık yapmadan bu Ümmet tek Ümmet‘tir, 'Müslümanlar kardeştir' dedikçe bizi önleyecek hiçbir güç olmadığına inanıyorum. Bu duygularla hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Zafer yakındır, Zafer inananlarındır."

İnegöl'de Filistin Gecesi Düzenlendi Şevki Yılmaz'dan İsrail İle İlgili Flaş İddia6 Gencgazete

Program sonunda çekiliş yapılarak katılımcılara kitap setleri ve 1 kişiye de Umre ziyareti hediye edildi. 

İnegöl'de Filistin Gecesi Düzenlendi Şevki Yılmaz'dan İsrail İle İlgili Flaş İddia5 Gencgazete

Muhabir: Şaban Kılıçcı