İnegöl

İnegöl’de Hayırsever işadamı Selçuk Yakşi onuruna özel yemek

İnegöl’e kazandırdığı yeni okul ile dikkat çeken hayırsever iş insanı Prof. Dr. Selçuk Yakşi için düzenlenen özel yemekli toplantıya özel isimler katıldı.

Abone Ol

Haberimiz arşivden, Tarih 05 Ekim 2006, İnegöl haberlerinde nostalji yaşayalım biraz! İşte arşivden haberimizç

Yeni eğitim yatırımlarına destekler büyüyor

İnegöl’de 24 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırarak eğitime büyük katkı sağlayan Prof. Dr. Selçuk Yakşi’nin onuruna Orhan İnegöl Köftecisi’nde iftar yemeği düzenlendi. İftara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin başta olmak üzere ilçenin önde gelen isimleri katılım sağladı.

Katılımcılar eğitime katkıyı takdirle karşıladı

İftara, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in yanı sıra Kaymakam Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak gibi yerel yöneticiler de onur konuğu olarak katıldı. Eğitime kazandırdığı katkılar ile tanınan Yakşi, katılımcılar tarafından büyük bir övgüyle karşılandı.

iİlk adım Büyükşehir Belediyesi'nden geldi

İftar yemeği sırasında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, okulun İnegöl’e kazandırılmasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in etkili olduğunu ifade ederek, Yakşi’ye okulu İnegöl’de yapması önerisini Şahin’in sunduğunu belirtti. Baştürk,

“Arsasının tahsis edilmesiyle birlikte okul, bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitim hayatına kazandırıldı,” diyerek hayırseverin hızla harekete geçtiğini vurguladı.

Prof. Yakşi’nin İnegöl ile uzun süredir bağı var

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Prof. Dr. Selçuk Yakşi ile tanışıklığının 14 yıl öncesine dayandığını belirterek, onun dönemin Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e danışmanlık yaptığını ve özellikle İnegöl’ün atık su arıtma tesisi projelerinde emek sarf ettiğini dile getirdi. Aktaş, Yakşi’nin İnegöl için daha fazla hizmet üreteceğine olan inancını paylaştı.

Toplum yararına hizmete duyulan minnettarlık ifade edildi

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Kaymakam Erdoğan Bektaş, ilçeye kazandırılan okulun örnek teşkil eden bir hizmet olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Bektaş, hayırseverin katkılarına devam etmesini arzuladıklarını ifade etti.

“Kendini nereli hissettiğin önemli”

İnegöl’de bir ilkokul inşa ettirerek eğitim alanında önemli bir adım atan Prof. Dr. Selçuk Yakşi, kendisinin aslen İnegöllü olmadığını ancak kendini buraya ait hissettiğini belirtti. “İnsanın nereli olduğu değil, kendini nereli hissettiği önemlidir” sözleriyle bu güçlü bağını açıklayan Yakşi, yaptığı hayrın kendisi için büyük bir değer taşıdığını dile getirdi.

Yakşi’den yeni projeler müjdesi geldi

Prof. Dr. Yakşi, gelecekte İnegöl’e spor salonu ve anaokulu gibi yeni eğitim tesisleri kazandırmayı planladığını belirterek bu projelerin de kısa sürede hayata geçirileceğini müjdeledi. Hayırsever iş insanı Yakşi,

“Hayır yapmak, insana huzur veren bir davranış; bunun değerini okul inşa ettikten sonra daha iyi anladım” sözleriyle hayır işlerinde bulunmanın önemine değindi.

bursa büyükşehir belediyesi’nden tam destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Prof. Dr. Yakşi’nin kendisiyle uzun yıllar çalışarak danışmanlık yaptığını vurguladı. Şahin, Yakşi’nin İnegöl’de eğitime katkı sağlamasının değerli bir adım olduğunu ifade ederek devletin devamlı olarak eğitim alanında destek beklediğini söyledi. Başkan Şahin,

“Prof. Dr. Yakşi, İnegöl’e önemli bir eser kazandırdı. Eminim ki bu katkıları gelecekte de sürecek.” dedi.

ARŞİVDEN İNEGÖL HABERİ 2006  

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ  

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!