Bursa

İnegöl'de Mahalle Sakinlerinden Başkan Taban'a Çağrı: "Çocuklarımızın Güvenliği İçin Kamera İstiyoruz!"

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Hamidiye Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkında güvenlik kameralarının olmaması, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Abone Ol

Bursa'nın İnegöl ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkında güvenlik kameralarının olmaması, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Kaplan Sokak'ta bulunan çocuk parkı, güvenlik önlemlerinin yetersizliği sebebiyle eleştirilerin odağı haline geldi. İlçede birçok parkta bulunan güvenlik kameralarının henüz bu parka gelmemiş olması dolayısıyla mahalle sakinleri çocuklarının güvenliğinden endişe duyuyor.

Mahalle sakinleri, parkın zaman zaman uyuşturucu ticareti yapılan bir alan haline geldiğini ve gece geç saatlerde alkol tüketiminin yapıldığını belirtti. Bu durumlar, parkın çevresinde yaşayanları rahatsız ederken, aileler çocuklarının güvenliğinden duydukları endişeyi dile getirdi. 

Başkan Taban'a Çağrı! 

Mahalle sakinleri, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a çocuk parkına kamera takılması için çağrıda bulunarak, diğer parklar gibi buranın da kameralarla donatılmasını istiyor. 

2020 yılında İnegöl Belediyesi tarafından başlatılan güvenli park projesi kapsamında 42 parka toplam 139 kamera sistemi kurulmuştu. Bu projenin parkları daha güvenli hale getirdiği belirtilirken, Hamidiye Mahallesi'ndeki parkın bu sistemden mahrum kalması, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

"Alper Taban'dan Allah Razı Olsun"

Öte yandan mahalle sakinleri İnegöl Belediyesi'ne teşekkürü de unutmadı. Hamidiye Mahallesi'nde bulunan parkın her sabah eksiksiz olarak İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenmesi mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılandı. Bir mahalle sakini, "Parkımız temiz Allah Alper Taban'dan razı olsun, parkımızda tek eksik kamera kaldı. Kameralarla donatıldığı zaman çocuklarımızı çocuk parkına gönül rahatlığı ile göndereceğiz. Gözümüz arkada kalmayacak" dedi.