İnegöl'de Güvenli Geçit İçin İlk Adım

Kozluca yolu üzerinde yaşayan vatandaşların İnegöl'e ulaşım sorunlarını çözmek amacıyla başlatılan yaya yolu alt geçidi projesinin temeli, dün düzenlenen törenle atıldı. 36 metre uzunluğundaki alt geçidin ihalesi 119 bin 500 YTL'ye gerçekleştirildi ve Ağustos sonunda tamamlanması planlanıyor.

Genc Gazete Kozluca Alt Gecidi Inegol Belediye (9)

Bursa Ankara yolu üzerindeki Kozluca yolu mevkinde yaşayan vatandaşların uzun süredir yaşadığı ulaşım sıkıntıları, yeni yaya alt geçidi projesi ile sona erecek. Törene, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, AKP İlçe Başkanı Burhan Alıcı, İl Genel Meclis Üyesi Nihat Kuyumcu, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve AKP yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Genc Gazete Kozluca Alt Gecidi Inegol Belediye (6)

36 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bugün burada Kozluca yolu yaya alt geçidinin temel atma töreninde bulunuyoruz. 119 bin 500 YTL ihale bedeli ile Selcan İnşaat firması ihaleyi alarak çalışmalarına başlamış durumda.

Kutu-Box sisteminde yapılacak olan bu geçit 36 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde ve 2.5 metre yüksekliğinde olacak. Yapının iç duvar ve taban kaplaması granit olacak, giriş ve çıkışlarına polikarbon örtülü çatı yapılacak ve orta refüjde havalandırma ile aydınlatma feneri bulunacak." dedi.

Genc Gazete Kozluca Alt Gecidi Inegol Belediye (8)

Güvenli ve Erişilebilir Bir Geçit

Belediye Başkanı Aktaş, yaya alt geçidinin yaya, bisiklet ve motorlu bisiklet geçişlerine olanak sağlayacağını belirtti. Ayrıca, engelli ve çocuk arabaları için eğimli rampaların da yapılacağını ekledi. Aktaş, "1.5, 2 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanan bu alt geçit ile sadece bu alanda yaşayan vatandaşlarımızın güvenli geçişini sağlamakla kalmayacağız, aynı zamanda kalplerine de giden yolu fethetmiş olacağız." diye konuştu.

Genc Gazete Kozluca Alt Gecidi Inegol Belediye (7)

Kozluca Yolu güvenli olacak

Yaya alt geçidi projesi ile Kozluca yolu üzerinde oturan ilçe halkının yıllardır süren sıkıntılarının sona ereceğini belirten Aktaş, "Yaşlısı ve genci ile yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşlarımızın kaza yapma riski ortadan kalkacak ve o bölgede yaşayan halkımız rahat bir nefes alacaktır." dedi.

Genc Gazete Kozluca Alt Gecidi Inegol Belediye (3)

Projenin, Kozluca yolu mevkinde oturan vatandaşların uzun süredir yaşadığı ulaşım sorunlarını çözeceği ve bölge halkına büyük bir rahatlama sağlayacağı belirtiliyor.

Genc Gazete Kozluca Alt Gecidi Inegol Belediye (10)

ARŞİVDEN HABER:  29 HAZİRAN 2006

18 yıl geçti. Kozluca alt geçidi hedefine ulaştı mı sizce? Bu geçidi özellikle kadınlar ve öğrenciler için güvenli buluyor musunuz?

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban döneminde de bu geçitle ilgili birçok şikayet gündeme geldi. Özellikle öğrencilerden... Belediye bir takım düzenlemeler yaptı. Ancak yeterli olmadı.

Buradan Alanyurt'a giden yol İnegöl'ün en önemli caddelerinden biri oldu. Buraya artık araçların da geçebileceği daha modern ve güvenli bir alt geçit ya da kavşak gerekiyor.

Genc Gazete Kozluca Alt Gecidi Inegol Belediye (4)

İnegöl haberleri için TIKLAYIN!

Genc Gazete Kozluca Alt Gecidi Inegol Belediye (1)

Kaynak: www.inegol.bel.tr