Pazarda Esnaf ve halk dertli

İnegöl Belediyesi'nin Perşembe pazaryerinde yapmayı planladığı cazibe merkezi projesi, pazarcı esnafını memnun etmedi. Projede bazı detayların gözden kaçırılması nedeniyle Meyveciler ve Sebzeciler Odası, Terziler Odası ve Bakkallar Odası kulis çalışmalarına başladı. Oda başkanları, üyeleriyle bir araya gelerek cazibe merkezi projesinde değişiklik yapılması için imza topluyor.

PERŞEMBE PAZARYERİ ESKİ İNEGÖL (1)

Mahmudiye Mahallesi'nde Pazaryeri Sorunu

Mahmudiye Mahallesi'nde hafta içi açılan iki pazar, çevredeki esnaflar ve Perşembe pazaryerinde stand açan esnaflar arasında mağduriyet yaratıyor. Özellikle trafik sorunlarını sıkça dile getiren sanayi esnafı, bu konuda radikal kararlar alınmasını istiyor. Perşembe günü açılan muhacır pazarının Pazar gününe çekilmesi gerektiğini savunan esnaflar, mobilya sanayi bölgesinde Pazar gününün daha uygun olduğunu belirtiyor.

Genc Gazete İnegöl'de Pazaryeri Kaosu (1)

Konfeksiyon ve Tuhafiyecilerin Tepkisi

Perşembe pazaryerinde stand açan konfeksiyon ve tuhafiyeciler, muhacır pazarının aynı günde açılması nedeniyle kazançlarının bölündüğünü ifade ediyor. Yüzlerce insanın aynı gün içinde iki pazarı da gezmek zorunda kaldığını belirten esnaflar, bu durumun işlerini olumsuz etkilediğini söylüyor.

2177-merpa-115-kamera-ile-24-saat-gozetim-altinda-832ed600-b0c5-4d39-b337-7800e9fcc143

Cumartesi Pazaryerinde Yaşanan Sorunlar

Cumartesi pazaryeriyle ilgili de çeşitli sıkıntılar dile getiriliyor. Bölgede trafik sorunu devam ederken, aynı günde oynanan amatör maçlar nedeniyle karmaşa yaşanıyor. Cumartesi pazaryerinin kaldırılmasının en akılcı çözüm olduğunu düşünen vatandaşlar,

"Bu konuda bir çalışma yapıldığına yönelik duyumlar alıyoruz. Belediye yönetiminin cazibe merkezinin açılması ile birlikte burayı kapatabileceği belirtiliyor. Ancak cazibe merkezinin ne zaman bitirileceği belli değil, en azından cazibe merkezi açılana kadar pazaryeri hafta içinde açılsın." diyor.

İnegöl'de pazaryerlerinin konumu ve günleriyle ilgili tartışmalar sürerken, esnaf ve vatandaşların talepleri dikkate alınarak, radikal kararların alınması bekleniyor. Belediye, cazibe merkezi projesi tamamlandığında pazaryeri sorunlarının çözüleceğini öngörüyor.

PERŞEMBE PAZARYERİ ESKİ İNEGÖL (7)

ARŞİVDEN HABER: 07 Temmuz 2006

Yıllar geçti Pazartesi, Cumartesi ve Perşembe günleri İnegöl merkezde pazar kuruluyor. Peki trafik sorunu bitti mi? Özellikle de Pazartesi ve Cumarteasi pazaryerinde....Ne dersiniz?

PERŞEMBE PAZARYERİ ESKİ İNEGÖL (3)

İnegöl haberleri için TIKLAYIN!

Kaynak: Haber Merkezi