İnegöl

İnegöl'de Tarihi Ağaçlar Yerini Hükümet Binasına Mı Bırakıyor?

1994'te çocukların eliyle dikilen tarihi ağaçlar, yeni Hükümet Binası için mi sökülüyor? İnegöl'ün nefes alınan nadir yerlerinden biri tehlikede mi?

Abone Ol

İnegöl'ün tarihi doğal güzellikleriyle ünlü bölgesinde bulunan ağaçlar, yıllar boyunca şehrin nefes aldığı, insanların soluklandığı bir alan olarak biliniyordu. Ancak bu değerli ağaçlar, şimdi yeni bir Hükümet Binası için mi tehdit altında?

Münir Kandemir'in Objektifinden Unutulmaz Bir Kare

Fotoğrafın ardındaki hikaye, İnegöl Belediyesi İtfaiyesinin iz bırakan emekli müdürü Münir Kandemir'e aittir. 13 Ocak 2009 tarihli bu fotoğraf, zamanın sessiz tanığı olarak karşımızda duruyor.

1994 Yılında Çocukların Elleriyle Dikilen Ağaçlar

1994-95 yıllarında, dönemin İnegöl Belediye Başkanı rahmetli Hikmet Şahin Hoca'nın önderliğinde, ilkokul çocukları bu ağaçları toprağa canla başla dikmişti.

İnegöl’e nefes aldıran nadire yerlerden biri idi burası. Şimdi ağaçlar bir bir söküldü buradan. Çünkü burası tüm tepkilere rağmen yeni Hükümet Binası alanı olarak belirlendi.

Tarihin Gözleri Önünde Yapılanlar

Bu bölge, yıllar içinde şehrin hafızasında önemli bir yere sahip oldu. Ancak son gelişmeler, şehrin tarihi doğal güzelliklerinin modern yapılara yer bırakması tehlikesini gündeme getirdi.

Ağaçlar sökülüyor, binalar dikiliyor!

 MAZİDEN BİR KARE

Fotoğraf, İnegöl Belediyesi İtfaiyesinin iz bırakan emekli müdürü Münir Kandemir’e ait. Fotoğrafın çekildiği tarih, 13 Ocak 2009… 

Fotoğrafta görülen ağaçlar1994-95 yıllarında dikilir. Dönemin İnegöl Belediye Başkanı rahmetli Hikmet Şahin Hoca, ilkokul çocuklarıyla birlikte diker bu ağaçların fidanlarını..

İnegöl’e nefes aldıran nadire yerlerden biri idi burası. Şimdi ağaçalr bir bir söküldü buradan. Çünkü burası tüm tepkilere rağmen yeni Hükümet Binası alanı olarak belirlendi.

 

İşte maziden günümüze o unutulmaz kare: