Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Yıldızlar Sanat Academy, İnegöl'ün Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde, Harmonia Ritim ve Sanat’ın Türkiye menajeri Zafer Türkkan'ın da katılımıyla muhteşem bir konser düzenledi.

D S C00379 Gencgazete

Program öncesinde sahneye çıkan Türkkan, Harmonia'nın faaliyetlerini tanıtarak, çocuklara verilen eğitimlerin detaylarını paylaştı. Uzman kadrosuyla Türkiye genelinde hizmet veren Harmonia Ritim ve Sanat, İnegöl'de de sanat eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

D S C00380 Gencgazete

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'in de katıldığı programda, Zafer Türkkan, Harmonia'nın yeni nesil sanat anlayışını anlattı. Türkkan, “Harmonia yeni nesil sanat merkezi” tabirinin başlangıçta yabancı gelebileceğini, ancak günümüzde çocukların öğrenme stillerinin değiştiğini vurguladı. Matematik ve fen gibi derslerin dijitalleştiğini belirten Türkkan, Harmonia'nın müzik branşını da bu dijital altyapılarla birleştirdiğini ifade etti. İnegöl şubesindeki Prodigies sınıflarında, çocukların müziğin temellerini animasyonlar ve interaktif altyapılarla öğrendiğini, sonrasında ise yeteneklerine uygun enstrümanlara yönlendirildiklerini belirtti.

D S C00386 Gencgazete

Konser sırasında birbirinden yetenekli minik sanatçılar sahne aldı ve çeşitli enstrümanlar çaldı.

D S C00388 Gencgazete

Harmonia Ritim ve Sanat Merkezi nedir?

21.yüzyıl kuşağının müzik eğitimi ihtiyaçlarına cevap veren yepyeni bir anlayış.Harmonia Ritim&Sanat yeni nesli ,yeni nesil müzik eğitim programları buluşturuyor. 16 yıllık ulusal ve uluslararası eğitim programları deneyimi, Amerika , İngiltere, Almanya ve Japonya menşei müzik programlarının distribütörlükleri Harmonia Org. Men. Eğitim ve Yayıncılık Hizmetleri Ltd. Şti. çatısı altında birleşti. Harmonia Ritim Sanat Müzik Okulları müziğe farklı , evrensel bir anlayış getirmekle beraber, yeniçağ neslinin müzik eğitimi gereksinimlerine tam anlamıyla cevap veriyor.
D S C00400 Gencgazete
Harmonia Ritim ve Sanat uyguladığı müzik eğitim programları ile yeni neslin dinlediği müziği akustik ve dijital olarak yorumlayabilmesini anlamlandırabilmesini hedefliyor.Prodigies Müzik Eğitim Programları ile müziğe temelden başlayarak evrensel bir yaklaşım getirmeyi , Junior Brass ile nefesliler eğitimine Avrupa ve Dünya standartalarında bir ivme kazandırmayı , SkoogMusic ile dijital müzik yapabilmeyi ve çocuğun sahip olduğu teknolojik enstrümanları (Iphone,Ipad, Mac,Imac) müzik alanında kullanabilmeyi,SoundBeam ile engelli çocuklarımızın da müzik yapabilmesini ve müziği hissetmelerini sağlamayı Roli-SeaBoard ile piyano eğitimini standartların ve geleneğin dışına çıkarmayı,perküsyon eğitimi ile ritmi  müziğin en temel ögesi olduğunu tamamen hissettirmeyi amaçlıyor.
Harmonia Ritim ve Sanat sürekli dünyayı ve dünya müziğini tarıyor , müzikteki anlık ve yeni gelişmeleri bünyesine taşıyor. Harmonia Ritim ve Sanat müzik programları çizgisiyle, geleneğin dışına çıkıyor, müziği bir ders olmaktan çıkarıyor ve  ihtiyaçlar hiyerarşisinde zirveye taşıyor.
D S C00390 Gencgazete
Müzik eğitimi bir güneş gibidir.Diğer tüm dersler onun etrafında döner.
D S C00401 Gencgazete

Muhabir: Şaban Kılıçcı