Bursa

İnegöl'deki Yeni Otoparkta İzolasyon Hatası: Kimyasal Sızıntı Araçları Mahvediyor

İnegöl'de yeni yapılan Merkez Park Otoparkı'na park eden araçların üzerine akan kimyasal madde, vatandaşların araçlarına zarar veriyor.

Abone Ol

WhatsApp hattımıza ulaşan bir vatandaştan gelen bilgilere göre, İnegöl’de yeni hizmete giren Merkez Park Otoparkı'na park eden sürücüler, araçlarının üzerine akan kimyasal madde nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Açıldığı günden bu yana, özellikle yağmurlu günlerde park eden araçların üzerine akan bu madde, araç boyalarını yakarak ciddi hasarlara yol açıyor.

Uzmanlar, sorunun izolasyonun doğru yapılmamasından kaynaklandığını belirtti. Oluşan toprak yükünden dolayı meydana gelen çatlaklardan yağmur sularının sızdığı ve bu sızıntıların kimyasal maddelerin araçların üzerine akmasına neden olduğu ifade ediliyor.

Çözüm İçin Vakum Sistemi Öneriliyor

Normal şartlarda izolasyonun, kaynaklı membran gibi bir sistemle yapılması gerektiği vurgulanıyor. Sorunun çözümü için vakum sistemiyle dolgu malzemesi enjekte edilmesi öneriliyor. Bu malzeme çatlakları doldurarak sızmaları engelliyor.

Mağduriyet yaşayan vatandaşlar, “Araçlara zarar veriyor, kimyasal olduğu için araç boyalarına zarar veriyor, boyaları yakıyor.” diyerek yetkililerden acil çözüm bekliyor.