Gazeteci ve spor yazarı İsmail Er, 1960 yılında İnegöl’ün Çitli Köyü’nde dünyaya geldi.

Din Görevlisi Babası Mehmet Ali Er’in tayini dolayısıyla gençlik yıllarını İstanbul’da geçiren İsmail Er, hayatı boyunca futbolla ve gazetecilikle iç içe bir yaşam sürdü.

Futbol kariyerine İstanbulspor ve Altınordu takımlarında oynayarak başlayan Er, daha sonra kalemini futbol sahalarına taşıyarak spor yazarlığı alanında kariyerine yön verdi.

Genc Gazete İnegöl'ün Çitli Köyünden Gazeteci Ve Spor Yazarı İsmail Er (7)

Futbol kariyerinden gazeteciliğe geçiş yaptı

Futbolcu olarak başladığı spor dünyasında, yeteneklerini bu alanda geliştiren İsmail Er, daha sonra kariyerini gazeteciliğe çevirdi.

Spor yazarlığına olan ilgisiyle Milli Gazete, Yeni Devir, Yeni Asya, Tercüman ve Hergün Gazeteleri gibi önemli medya organlarında çalışmaya başladı.

Genc Gazete İnegöl'ün Çitli Köyünden Gazeteci Ve Spor Yazarı İsmail Er (8)

Beşiktaş ve Milli Takımın izinde bir kariyer

1985 yılında Hürriyet Gazetesi Spor Servisi’nde Beşiktaş ve Milli Takım Görevlisi olarak çalışmaya başlayan İsmail Er, bu süreçte Türk futbolunun en önemli anlarına tanıklık etti.

Yıllarca süren özverili çalışmalarıyla hem Beşiktaş taraftarlarının hem de futbolseverlerin gönlünde taht kurdu.

Genc Gazete İnegöl'ün Çitli Köyünden Gazeteci Ve Spor Yazarı İsmail Er (9)

33 yıllık spor yazarlığına onur ödülü

31 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen Türkiye Spor Ödülleri töreninde, spor dünyasına yaptığı katkılar nedeniyle 33. Yıl Onur Ödülü ile ödüllendirilen İsmail Er, bu ödülle spor gazeteciliğinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Genc Gazete İnegöl'ün Çitli Köyünden Gazeteci Ve Spor Yazarı İsmail Er (4)

İnegöl ve Çitli köyü ile bağlarını hiç koparmadı

İsmail Er, İstanbul’da yaşamış olmasına rağmen, memleketi İnegöl ve doğduğu köy olan Çitli Köyü ile olan bağlarını hiç koparmadı.

Ailesiyle birlikte bu topraklarla olan ilişkisini sürdürdü ve İnegöl ile köyü onun için her zaman bir aidiyet kaynağı oldu.

Genc Gazete İnegöl'ün Çitli Köyünden Gazeteci Ve Spor Yazarı İsmail Er (6)

Spor dünyasında 40 yıllık bir başarı öyküsü

İsmail Er, 40 yıllık kariyeri boyunca spor yazarlığında önemli başarılara imza attı.

Hem Beşiktaş kulübünün hem de Türk Milli Takımı'nın önemli olaylarını ve anlarını en yakından takip eden gazetecilerden biri olarak, Türk spor basınının duayen isimlerinden biri haline geldi.

Türkiye’nin spor yazarlığı alanında tanınmış isimlerinden biri olan İsmail Er, futbolculuktan gazeteciliğe uzanan bu uzun yolculuğunda her zaman disiplinli ve tutkulu bir şekilde çalıştı. Başarılarla dolu bu kariyer, onun spor basınında saygı duyulan bir isim olmasını sağladı.

Genc Gazete İnegöl'ün Çitli Köyünden Gazeteci Ve Spor Yazarı İsmail Er (1)

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

İnegöl haberleri için TIKLAYIN!

Genc Gazete İnegöl'ün Çitli Köyünden Gazeteci Ve Spor Yazarı İsmail Er (3)

Kaynak: www.turhansahin.com