Bursa

İnegöl'ün Yaban Mersini MasterChef'te Tanıtıldı: Danilo Şef Farkını Vurguladı

İnegöl'ün Tuzla Köyü'nde yetişen yaban mersini, milyonların izlediği TV8'in popüler programı MasterChef'te ekranlara geldi.

Abone Ol

İnegöl'ün Tuzla Köyü'nde yetişen yaban mersini, milyonların izlediği TV8'in popüler programı MasterChef'te ekranlara geldi. Ünlü şef Danilo Zanna, İnegöl'de üretilen yaban mersininin farklılığını ve lezzetini izleyicilere aktardı.

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Tuzla Köyü’nde yetişen yaban mersini, Türkiye'nin en çok izlenen yemek programlarından biri olan MasterChef'te tanıtıldı. Ünlü şef Danilo Zanna, programda İnegöl'de üretilen yaban mersininin özelliklerini ve lezzetini övgü dolu sözlerle anlattı.

MasterChef'in son bölümünde yarışmacılar, yaban mersini kullanarak yaratıcı tarifler hazırladılar. Danilo Şef, İnegöl'den gelen yaban mersininin diğerlerinden farklı olduğunu belirterek, lezzetinin ve tazeliğinin altını çizdi.

Başkan Alper Taban Sosyal Medyada Paylaştı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, MasterChef'te İnegöl yaban mersininin tanıtıldığı anları sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Başkan Taban'ın paylaşımının altına yorum yapan vatandaşlar, İnegöl'de üretilen bir diğer özel ürün olan aronya meyvesinin de bu şekilde tanıtılması gerektiğini vurguladılar. 

İnegöl'ün Tarımsal Ürünleri İlgi Görüyor

İnegöl, mobilya sektöründeki başarısının yanı sıra tarımsal ürünleriyle de adından söz ettiriyor. Tuzla Köyü'nde yetişen yaban mersini ve aronya gibi ürünler, hem yerel pazarda hem de ulusal platformlarda ilgi görüyor. 

Aronya Meyvesi de Tanıtılmayı Bekliyor

Aronya meyvesi, yüksek antioksidan özelliğiyle bilinen ve sağlık açısından birçok faydası olan bir meyve. İnegöl'de üretimi artan aronya için de benzer tanıtım faaliyetlerinin yapılması, üreticilerin ortak talebi haline geldi.