Türkiye'de 60 milyona varan kullanıcısı bulunan Instagram, 2 Ağustos'tan bu yana Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulanan erişim kısıtlamasının ardından bugün itibarıyla tekrar açılıyor. Uzun süredir devam eden görüşmelerin sonunda Instagram'a erişim kısıtlaması kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, META yetkilileriyle yapılan anlaşmanın detaylarını açıkladı.

Instagram Erişimi Yeniden Açılıyor Anlaşma Sağlandı! (2)

Instagram Erişime Açılıyor!

2 Ağustos'ta BTK tarafından getirilen erişim kısıtlaması sonrası, sosyal medya kullanıcıları Instagram'ın yeniden ne zaman kullanılabileceğini merakla bekliyordu. Yapılan anlaşmalar sonucu Instagram bugün itibarıyla açılıyor.

Bakan Uraloğlu Anlaşmayı Duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve sürecin hızla çözüme kavuşturulması için çaba gösterdiklerini belirtti. Bakan Uraloğlu'nun yaptığı açıklamaya göre,

"Instagram'a erişim engeli getirmiştik. Katalog suçlar dahil olmak üzere bir çok konuda bazı hassasiyetlerimiz vardı. BTK ve Meta platform yetkileriyle yapılan görüşmeler sonucunda belli kararları aldık.

Yasal uyum ve içerik kaldırma noktasında katalog suçlar arasında yer alan içerikleri ve paylaşımların kaldırılması için yapılacak çalışmanın akabinde derhal kaldırılması sağlanacaktır.

Yasaların ihlali söz konusu olduğunda hızlı müdahale gerçekleştirilecektir. Haklar tam olarak korunacaktır. Silinen hesaplar ile ilgili adil bir uygulama gözetilecektir. Terörle mücadele noktasında PKK/PYD ve FETÖ gibi hesaplar META tarafından kaldırılması için gerekli hassasiyet gösterilecektir. Güvenlik ve kamu düzeni de korunacaktır. Bu çerçevede önemli mesafe katedilmiştir. Yakın zamanda META yetkililerinin Türkiye'ye daha geniş katılım sağlayacaklarını bildirmek isterim. Katalog suçları ile ilgili gerekli işlemler tamamlanmıştır."

Instagram Erişimi Yeniden Açılıyor Anlaşma Sağlandı! (3)

Türkiye'de Instagram Kullanımı

Instagram, Türkiye'de yaklaşık 60 milyon aktif kullanıcıya sahip. Erişim kısıtlaması sürecinde birçok e-ticaret işletmesinin de zarar gördüğü tahmin ediliyor. Şimdi, Instagram kullanıcıları ve işletmeler için normale dönüş süreci başlamış olacak.

Kaynak: www.mynet.com