Siber güvenlik uzmanları tarafından, Mac kullanıcılarını tehlikeli ve ikna edici sahte tarayıcı güncellemeleri konusunda bir kez daha uyardı.

İnternet kullanıcıları dikkat: Bunu sakın yapmayın

Bu güncellemeler, kullanıcıların şifrelerini çalınmasına yönelik büyük riskini taşırken, en bilgili kullanıcılar dahi kandırılmasına sebep olmakta.

Kötü niyetli kişiler tarafından, potansiyel olarak hedeflere ulaşmak için Google reklamlarında meşru teknoloji markalarını taklit etmeye başladı. 

Söz konusu olan sahtecilik, gerçeğe yakın derecede ikna edici olarak nitelendiriliyor. Kullanıcılar, bu sahte reklamlar vasıtasıyla yönlendirildikleri web siteleri üzerinden girdiklerinde, tarayıcılarını güncellemeleri talep ediliyor. Güncelleme dosyasını açmalarıyla birlikte, virüs bilgisayara sızarak bütün şifreleri anında çalıyor.

ClearFake: "Yeni Bir Tehdit"

Siber güvenlik araştırmacıları tarafından, bu zararlı yazılım olanların ClearFake olarak adlandırıyor. ClearFake, daha öncede görülen Atomic Stealer saldırısının yeni bir versiyonu olarak söyleniyor.

Korsanlar, Microsoft Office gibi popüler yazılımların sahte sürümlerine bu virüsü gizleyerek, kullanıcılara 'crack'li sürümlerini ücretsiz olarak indirebileceklerini vaat ediyorlar.

Korsanların Taktikleri

Bilgisayar korsanları tarafından, ele geçirilmiş olan web siteleri aracılığıyla kullanıcıları sahte sitelere çekmek için reklam satın alıyorlar. Siteye girdikten sonra da, tarayıcı güncellemesi için talimat veriliyor ve bu program çalıştırıldığı zaman virüs, kullanıcının verilerini anında çalarak uzaktaki bir sunucuya göndermiş oluyor.

Uzman Görüşleri

Araştırmacılardan Jérôme Segura, bu tür saldırılara karşı olarak da 'en yaygın ve tehlikeli sosyal mühendislik planlarından biri' olarak tanımlıyor. Ayrıca, virüsün yaratmış olduğu tarafından işletilen bir Telegram kanalının keşfedildiği bildiriliyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57