Ünlü teknoloji devi Apple'ın en yeni cep telefonu modeli iPhone 15, adeta bir fenomene dönüştü. İstanbul'da Karaköy sahiline helikopterle inişi ve Kadıköy'de sabahın erken saatlerine kadar bekleyen vatandaşlar, bu lansmanın ne kadar büyük bir olay olduğunu gösteriyor.

Phone 15'in Göz Kamaştıran Lansmanı

Helikopterle gökyüzünden iniş

Karaköy sahilindeki alışveriş merkezine helikopterle getirilen iPhone 15'ler, çatıdan dağcı ekipmanlarıyla sarkan profesyoneller tarafından mağazaya indirildi. Göz alıcı bir görsel şov eşliğinde satışa sunulan telefonlara vatandaşlardan yoğun ilgi gösterildi.

Mağaza önünde uzun kuyruklar

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde bulunan Apple mağazasının önünde ise bekleyiş başladı. Vatandaşlar, yeni modeli bir an önce alabilmek için sabaha kadar beklemeye hazırdı. Batman ve Malatya'dan gelen Adnan Koşar ve arkadaşı, sabahın ilk saatlerine kadar sıradaki yerlerini korudular.

Ticaret hırsı gözleri kamaştırıyor

Bazı vatandaşlar sadece telefonu deneyimlemek için değil, ticari amaçla da sırada bekliyorlardı. Mehmet Fatih Altunç gibi bireyler, telefonları satın alıp kara borsada daha yüksek fiyatlara satmayı planladıklarını belirttiler. Ancak bu durum, diğer müşteriler tarafından eleştirilere yol açtı.

Fiyatlar göz kamaştırıyor

iPhone 15'in fiyatı, seçilen GB modeline göre değişiklik gösteriyor. En düşük fiyatı 66 bin lira iken, en yüksek modelin fiyatı 93 bin liraya kadar çıkıyor. Ancak bu yüksek fiyatlara rağmen, vatandaşların ilgisi dindirilemiyor.