Astroloji-Rüya

İslami Rüya Tabirleri | Rüyada acıkmak

Rüyalarımız geçmişten, gelecekten ve şimdiki halimizden izler taşıyor. Doğru tabirlerle bu izleri okuyabilmek mümkün… Bu yazımızda İslami rüya tabirlerini sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Bugünkü konumuz: Rüyada acıkmak

Abone Ol

RÜYADA ACIKMAK

1-   Rüyada hissedilen açlık, korku ve geçim sıkıntısına işaret eder.

2-   Açlık, malın gitmesine ve hissedilen açlık miktarınca geçimini teminde zorluk çekeni, dünyaya meyl edeni ve dünya malına hırs göstereni işaret eder.

3-   Açlık, kendisinde hayır olmayan kimseyle arkadaşlık yapmaya, sohbet etmeye işaret eder.

4-   Zühd ve takva ehli için açlık, oruca işaret eder.

5-   Açlık; kötü insanlar için kıtlığa ve fakirliğe, iyi insanlar için takvaya, zikr ve şükre işaret eder.

6-   Bazı insanlar için rüyada aç olduğunu görmek, ona bir hayır isabet edeceğine işaret eder.

7-   Rüyada açlık görülmesi; ihtirasla yorumlanır.

8-   Rüyasında aç olduğundan dolayı bir lokantaya girmek istediğini görmek; almak istediği birçok şeyler olduğu halde, parasının olmaması nedeniyle alamadığına delalet eder.

9-    Evli bir kimsenin rüyasında aç olduğunu görmesi; zengin olacağı şeklinde tabir edilir.

10-               Rüyasında karnı aç olup iyi bir yemekten iştahla yediğini gören kimse; günahlarından dolayı tövbe etmelidir.

11-               Eğer rüya sahibinin yediği yemek iyi değilse günahlarından ötürü yapmış olduğu tövbesinin kabul olmadığına delalet eder.

12-               Câfer-i Sâdık: "Rüyada açlık görülmesi dört şekilde tabir edilir" der. Bunlar da: 1. Hayır, 2. Hırs, 3. Günah, 4. Tamah.

13-               Kendisinin uzun uzadıya acıktığını görse, o kimse fakirlikten sonra nimete nail olur ve acıktığı miktarca mala sahip olur.

14-               Açlık; kıtlığa, haksız kazanca  ve fakirliğe delâlet eder. İyi insanlar için de takvaya, zikr ve şükre delâlet eder.

15-               Rüyasında karnının aç olduğunu gören, günahkârdır.

16-               Aç olduğunu görüp, iyi bir yiyecekten iştahla yiyen, tevbesinde sebat eder. Fakat yenilen iyi bir şey değilse, tevbesinde durmaz.

17-               Bazılarına göre açlık; hırsa ve sonsuz hayallere delalettir.

18-               Karnının aç olduğunu ve yiyecek bulamadığını gören, hırsından zarar görür. Hayra eremez.

ÖNEMLİ NOT: Dikkat, görülen şeylerle ilgili “olumsuz tabir edilir” ifadelerimize takılmayın. Rüya ilmine sahip olanlar rüyaları hayırla tabir ederler. Olumsuz tabirler de susarlar. Hayır olsun, derler. Olumsuz tabiri muhatabıyla paylaşmazlar. Rüyaların tabiri kişiye göre de değişir. İnternetten bakarak rüyanız hakkında karar vermeniz yanlış olur.

SİZE ÖZEL RÜYALAR: İslami Rüya Tabirlerini paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de rüyalarınızı tabir ettirmek istiyorsanız GençGazete Whatsapp adresimize yazabilirsiniz.

Yazımızın devamı gelecek inşallah! Bizi takip etmeye devam edin.