Pazarcık'taki deprem çevre illerde de hissedildi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi, sabah saatlerinde 5.0 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Deprem, çevredeki Gaziantep, Adana ve Osmaniye gibi illerde de hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiğini bildirdi.

Genc Gazete Kahramanmaraş'ta 5.0 Büyüklüğünde Deprem, (1)-1

İş yerinin güvenlik kamerası panik anlarını kaydetti

Depremin şiddetiyle Kahramanmaraş'taki birçok iş yerinin güvenlik kameraları korku dolu anları kayıt altına aldı. Özellikle bir beyaz eşya satıcısının kamerasına yansıyan görüntülerde, insanların hızla dışarıya çıkmaya çalıştığı ve büyük bir panik yaşadığı görüldü.

Genc Gazete Kahramanmaraş'ta 5.0 Büyüklüğünde Deprem, (2)

Validen açıklama geldi

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yaşanan deprem sonrası yaptığı ilk açıklamada, Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD ve ilgili ekiplerin saha taramalarını sürdürdüğünü belirtti.

“Pazarcık ilçemizde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.”

Vali Ünlüer, şimdilik olumsuz bir durum olmadığını belirterek, depremin daha büyük bir hasara yol açmaması için temennide bulundu.

Tokat’ta Şiddetli Deprem Meydana Geldi

Vatandaşlar şokta, hasar tespit çalışmaları sürüyor

Deprem sonrası bölgedeki vatandaşlar büyük bir şok yaşarken, yetkililer olası hasarları tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar depremden etkilenen yakınlarına ulaşmak için telefonlarına sarıldı, deprem anında neler yaşandığını anlatanlar ise büyük bir korku yaşadıklarını ifade etti.

Hasar tespit çalışmalarının gün boyunca devam edeceği bildirildi. Şu ana kadar can kaybı ya da ciddi bir yaralanma rapor edilmedi, ancak ekipler incelemelerini sürdürmeye devam ediyor.

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!

Kaynak: İHA