Çevre

Kar ve Kış Kars'tan Giriş Yaptı!

Kars'ın yüksek kesimlerinde karın ilk izleri görüldü. Sarıkamış ve Selim ilçeleri beyaza bürünürken, bu erken kar yağışı ne anlama geliyor?

Abone Ol

Kars'ta Kar Sürprizi: Allahuekber Dağları Beyaza Büründü

Yazın sonlarına yaklaşırken Kars'ta sürpriz bir hava durumu yaşanıyor. Son 2 günde aralıklarla etkili olan sağanak yağışlar, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Özellikle Sarıkamış ve Selim ilçelerinin yüksek bölgelerinde karın etkisi gözlendi.

Allahuekber Dağları'nın Beyaz Şöleni

Allahuekber Dağları, Kars, Erzurum ve Ardahan sınırları içerisinde yer alıyor. Bu dağların tepeleri son yağışlarla beraber adeta bir beyaz örtüyle kaplandı. Kışın yaklaşmakta olduğunun en güzel işaretlerinden biri olarak gösterilen bu manzara, bölge halkı için hem sürpriz hem de sevindirici bir haber oldu.

Yüksek Kesimlerde Karın Devamı

Yüksek kesimlerde karın etkisi sürüyor. Sarıkamış ve Selim ilçelerinin yüksek bölgelerinde kar kalınlığı ve etkisinin ne kadar süreceği ise merak konusu. Erken gelen bu kar yağışının kışın ne gibi etkileri olacağı ise şimdiden konuşulmaya başlandı.

Yerel Halkın Tepkileri

Birçok yerel sakin, "Bu sene kar erken geldi, kış da erken gelebilir." yorumunda bulundu. Erken yağan karın, kış mevsiminin daha uzun ve soğuk geçeceğine işaret edebileceğini düşünen bölge halkı, kışa hazırlıklarını şimdiden yapmaya başladı.

Erken gelen kar yağışı, bölgede yaşayan insanlar için kışın habercisi oldu. Ancak bu durum, kışın ne kadar sert geçeceği konusunda henüz net bir fikir sunmuyor. Önümüzdeki günlerde hava durumu raporları, bu konuda daha net bilgiler verecek.