75 yaşındaki siyasetçi Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı ve CHP genel başkanlığını kaybetmesinin ardından, parti içi faaliyetlerine devam ediyor. CHP genel başkanlığını Özgür Özel'e devrettikten sonra Ankara'da bir çalışma ofisi açan Kılıçdaroğlu, gazeteci Vedat Yenerer'e önemli açıklamalarda bulundu. Yenerer'in “Siyaseti bıraktınız mı? Bırakmadıysanız ne düşünüyorsunuz? Yeni bir parti kuracak mısınız?" sorusuna Kılıçdaroğlu, siyaseti bırakmadığını ve yeni bir parti kurmayı düşünmediğini belirtti.

"En Az 50 Milletvekili Bana Destek Veriyor"

Kılıçdaroğlu, "Siyaseti bırakmadım. Tam da ortasındayım (elleriyle çalışma ofisini göstererek). Yeni bir parti kurmayı hiç düşünmedim. Partim belli, CHP" yanıtını verdi. Yenerer'in, "En az 50 milletvekilinin parti içinde size sadık olduğu iddiası konuşuluyor. Doğru mu?” sorusuna ise “Evet, doğru” şeklinde cevap verdi.

İlk Teklif Akşener'den

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisine cumhurbaşkanı adaylığı teklifinde bulunduğunu açıkladı. Akşener'in ilk olarak gazeteci Elif Çakır aracılığıyla bu teklifi ilettiğini belirten Kılıçdaroğlu, sürecin bu şekilde başladığını söyledi. “İlk teklif de Meral Hanım'dan geldi. Karar gazetesi yazarı Elif Çakır bana geldi ve Akşener’in elçisi olarak, Akşener’in benim cumhurbaşkanı adayı olmamı istediğini ve kabul ederse destekleyeceği mesajını iletti. Süreç öyle başladı. Son güne kadar da altılı masadaki tüm liderler de şahittir ki, ‘hep adayımız siz olun’ demiştir.” dedi.

Kaynak: odatv.com