300 bin TL'lik vurgun yaptı, yakalandı

Mağdurun ihbarı üzerine harekete geçen Samsun polisi, kendini polis-savcı olarak tanıtarak 300 bin TL değerinde altın ve para çalan dolandırıcıyı kısa sürede yakaladı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde, Zeytinlik Mahallesi'nde yaşanan olayda, dolandırıcı telefonla ulaştığı H.I.K. adlı şahsa kendisini polis ve savcı olarak tanıttı. Mağdur, "Kimlik bilgileriniz suç olayında kullanıldı, operasyon düzenlenecek" yalanına inanarak evine gelen dolandırıcıya 300 bin TL değerinde altın ve parayı teslim etti.

Genç Gazete Dolandırdı (3)

Telefon dolandırıcısı sahte polisi, gerçek polis paketledi

Dolandırıldığını anlayan H.I.K., durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine seferber olan Samsun polisi, S.A. adlı 28 yaşındaki dolandırıcıyı İlkadım ilçesinde kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Bursa'da Bir Operasyon Daha! 42 Kişi Gözaltına Alındı Bursa'da Bir Operasyon Daha! 42 Kişi Gözaltına Alındı

Yapılan üst aramalarında dolandırıcının yanında 9 adet bilezik, 14 adet yüzük, 9 adet kolye ucu, 7 adet küpe, 4 adet bileklik, 27 adet saat, bin 175 Türk Lirası ve 195 Arabistan Riyali ele geçirildi.

Genç Gazete Dolandırdı (1)

"Kimlik bilgileriniz suçta kullanıldı, şüphelilere operasyon yapacağız" diye kandırıyordu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheli S.A. hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlatıldı. Mağdurların zararlarının karşılanması ve suçlunun adalete teslim edilmesi süreci devam etmektedir.

Kaynak: İHA