Köfteci Yusuf, son günlerde çıkan iddialara yanıt olarak bir kamuoyu duyurusu yayımladı. Şirket, ürünlerinde domuz eti kullanıldığı iddialarını kesin bir dille yalanladı. 15 Şubat 2024 tarihinde Ankara Çankaya'daki bir şubeden alınan döner numunesi üzerinde yapılan analizler 27 Şubat 2024'te sonuçlandı. Benzer şekilde 29 Şubat 2024'te Ankara Etimesgut'taki bir şubeden alınan köfte numunesi üzerindeki analizler de 7 Mart 2024 tarihinde sonuçlandı. Ancak her iki analizde de ne çiğ ne de şahit numune alınmadığı ve bu durumun sonuçların doğruluğunu etkilediği belirtildi.

Köfteci Yusuf yetkilileri, bu ürünlerin merkez dışında üretildiğini ve böyle bir olumsuzluğun söz konusu olması durumunda 280 şubenin tamamında benzer bir durumun yaşanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, analiz sonuçlarının kendilerine normal sürecin dışında geç bildirildiği, bu nedenle sürecin şeffaf bir şekilde izlenebilmesi için gerekli kontrollerin yapılamadığı vurgulandı.

Şirket, yapılan bu analiz sonuçlarının gerçekleri yansıtmadığına ve olumsuz sonuçların, kötü niyetli kişiler ya da test işlemlerindeki hatalar nedeniyle çıktığına inandıklarını belirtti. Aynı zamanda, numunelerin alındığı partilerle ilgili kamera kayıtlarına ulaşamadıkları için, izlenebilirliği sağlama konusunda zorluk yaşadıklarını ifade etti.

12.000 personel ve 280 şubesi bulunan firmanın, iddia edilen tağşişin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını savunan yetkililer, aynı partiden savcılık makamınca alınan diğer numunelerin temiz çıktığını ve resmi denetimlerde de herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığını belirtti. Firma, bu durumun gerçek dışı olduğunu ve hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

Ekran Resmi 2024 10 10 14.03.12 Ekran Resmi 2024 10 10 14.05.06

Kaynak: SOSYAL MEDYA