Rüyalarımızın gizemli dünyasında en çok merak edilen konulardan biri olan "diriliş" görmek ne anlama geliyor? Farklı kaynaklara göre bu rüyanın yorumları neler? Detaylar haberimizde.

Genc Gazete Berzah Hayatı Ne Demek Ölenler Kıyamete Kadar Nerede (3)

Rüyada dirilmek  ne anlama gelir?

İhya'ya göre rüyada kıyamet ve diriliş

İhya'ya göre, Mahşer günü insanların kabirlerinden kalkarak dirildiklerini görmek, dünya hayatında insanların iş ve maişet gayesiyle çarşı ve pazara dağılmalarına işaret eder. Bazıları bundan kazanç sağlarken, bazıları zararla evlerine döner. Ayrıca, öldükten sonra dirildiğini görmek tövbe etmeye delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Ölmek.)

Genc Gazete Berzah Hayatı Ne Demek Ölenler Kıyamete Kadar Nerede (4)

Diyanet'e göre rüyada kıyamet ve diriliş

Diyanet'e göre, rüyanızda kıyametin koptuğunu ve insanların dirilerek kabirlerinden kalktıklarını görmek; halkın menfaatleri için çarşı ve pazarlara dağılıp yayılmalarını, bazılarının kâr elde ederken bazılarının zarar edeceğini gösterir.

Genc Gazete Berzah Hayatı Ne Demek Ölenler Kıyamete Kadar Nerede (6)

Nablusi'ye göre rüyada kıyamet ve diriliş

Nablusi, rüyada kıyamet günü olup, halkın kabirlerinden kalkarak dağılmalarını görmek, halkın mefaatleri için çarşı ve pazara dağılmalarına, bazılarının kazanç sağlarken bazılarının zarar etmelerine delalet eder.

Genc Gazete Berzah Hayatı Ne Demek Ölenler Kıyamete Kadar Nerede (8)

Çağdaş yorumlara göre rüyada kıyamet ve diriliş

Çağdaş yorumlara  göre, Mahşer günü insanların kabirlerinden kalkarak dirildiklerini görmek, dünya hayatında insanların iş ve maişet gayesiyle çarşı ve pazara dağılmalarına işaret eder. Kimileri kazanç sağlarken, kimileri zararla evlerine döner.

Ayrıca, öldükten sonra dirildiğini görmek tövbe etmeye işaret eder. Derleme ayrıca, bir kimsenin Allah’ın halkı ayırıp hükmetmek için onları dirilttiğini veya hesap için topladığını görmesi durumunda, adaletin tecelli edeceğine veya adil bir devlet başkanının geleceğine işaret eder.

Genc Gazete Berzah Hayatı Ne Demek Ölenler Kıyamete Kadar Nerede (9)

Diğer rüya işaretleri

Rüyada amel defterini sağ eliyle alan kimse, kurtulma, izzet, yücelik ve zenginlik elde edeceğine işaret ederken, sol eliyle alan kimse günah, fakirlik ve ihtiyaç içinde helak olacağını gösterir. Sirat köprüsünü salimen geçmek ise, şiddet, fitne ve belalardan kurtulmayı simgeler. Bazen sirat, insanın katedeceği sarp yerlere de işaret edebilir.

Rüyada kıyamet günü olup, halkın kabirlerinden kalkarak dağılmalarını görmek, halkın menfaatleri için çarşı ve pazara dağılıp yayılmalarına, bazılarının kazanç sağlarken bazılarının zarar edeceğine işaret eder.

Rüyada dirilmek görmek, rüyanın detaylarına göre farklı yorumlanabilir. Genel olarak, bu rüya tövbe etmeye, adaletin tecelli edeceğine veya insanların iş hayatındaki kazanç ve zararlarına işaret eder.

Genc Gazete Berzah Hayatı Ne Demek Ölenler Kıyamete Kadar Nerede (1)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Genc Gazete Ahir Zaman Nedir Ahir Zamanda Yaşadığımız Doğru Mu Kıyamet Alametleri Doomsday (10)

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: Haber Merkezi