Apartman boşluğunda ölü olarak bulundu 

İstanbul Bahçelievler'de, günlük kiralık bir dairede öldürülen Murat Arpapay cinayetine ilişkin soruşturma tamamlandı. Sanıkların ifadeleri ve iddianamedeki detaylar kan dondurucu nitelikte.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Murat Arpapay'ın elleri plastik kelepçeyle bağlanmış, kafa ve sırt kısmında darp izleri bulunmuş şekilde apartman boşluğunda ölü olarak bulunduğu belirtildi.

Genc Gazete Cinayet Gunluk Kiralik Daire Tuzak (1)-1

Korkunç Plan: Zengin Adamı Tuzağa Düşürdüler

Sanık Muhterem Perçikli, olay günü Murat Arpapay'ı tanıştırıldıkları günlük kiralık daireye götürdüğünü ve burada Fatih ve Doğan'ın Murat'a saldırdığını söyledi. Perçikli, "Fatih ve Doğan Murat'a saldırdı. Doğan, bir beze döktüğü eter ile Murat'ın ağzını kapattı. Murat buna direndiği için darp edildi. Ellerini arkadan plastik kelepçe ile bağladılar. Fatih'in elinde şırınga gördüm. Murat'a enjekte etmeye çalıştı." şeklinde ifade verdi.

Genc Gazete Cinayet Gunluk Kiralik Daire Tuzak (6)

"Ölen şahsı tanımıyorum. Olay tarihinden yaklaşık 1 hafta kadar önce Serpil Demir beni Şirinevler'de bir kafeye götürdü. Burada Azad, Fatih ve Doğan isimli şahıslarla tanıştırdı. Azad beni zengin, orta yaşlarda bir erkek ile tanıştırmak istediğini söyledi. Birkaç gün sonra Murat ile kafede buluştuk. Azad, Doğan ve Fatih de aynı kafede bizi izliyordu. Bir şeyler içtikten sonra Murat evine gitti. 26 Temmuz günü Serpil ve Azad'ın daha önceden kiraladıkları günübirlik daireye gittik.
Murat aparta geldiğinde Serpil, Doğan ve Fatih evdeydi, Azad yoktu. Fatih ve Doğan Murat'a saldırdı. Doğan, bir beze döktüğü eter ile Murat'ın ağzını kapattı. Murat buna direndiği için Fatih ve Doğan tarafından darp edildi. Ellerini arkadan plastik kelepçe ile bağladılar. Fatih'in elinde şırınga gördüm. Murat'a enjekte etmeye çalıştı. Ben ve Serpil korkarak diğer odaya geçtik. Bir müddet sonra odadan çıktığımızda Murat hareketsiz yatar haldeydi.
Fatih ve Doğan ‘eğer birine bir şey anlatırsan sonun böyle olur' dedi. Israrla telefon geldiği için oradan çıkarak işe gittim. İşten sonra arkadaşım Serpil ile buluştum. Serpil bana adamın öldüğünü cesedi ise bir üst kat merdivenlerine bıraktıklarını, Fatih ve Doğan'ın Kıbrıs'a kaçtıklarını ve evde bulundukları esnada Azad'ın maktulün evindeki yüklü parayı bulmak için gittiğini söyledi."
Genc Gazete Cinayet Gunluk Kiralik Daire Tuzak (5)

 Perçikli “Birkaç gün sonra Azad, Serpil ile beni Pendik'e götürdü. Burada, eğer polis yakalarsa şahısla internetten tanıştığımı, Şirinevler'de buluştuğumu ancak şahıstan ayrılıp eve giderken şahsın beni eve kadar takip ettiğini ve eve girerek kapıyı kapattığımı söylememi istedi. Avukat tutacağını söyledi ve birine anlatırsam öldürmekle tehdit etti” ifadelerini kullandı.

  Sanık Serpil Demir de savunmasında “26 Temmuz günü kiraladığımız günlük kiralık daireye gittik. Daha sonra Fatih, Doğan ve Azad geldi. Tatil için Kıbrıs'a gideceklerini, veda etmeye geldiklerini söylediler. Eve başka giren ya da çıkan kimse olmadı. Saat 20.00 sıralarında Muhterem işe gitmek için evden çıktı. Ben de Fatih ve Doğan ile birlikte saat 04.30 sıralarında evden ayrıldım. Murat Arpapay'ın nerede nasıl öldürüldüğünü görmedim. Konuyla alakam yok” dedi.

Genc Gazete Cinayet Gunluk Kiralik Daire Tuzak (4)

Boğularak öldürüldü

Şüpheli Fatih Erginoğlu ve Doğan Sarıyıldız'ın olayın ertesi günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giriş yaptıkları tespit edilerek haklarında yakalama kararı çıkarıldı. Diğer sanık Azad lakaplı Ersen Başak'ın ise Gürcistan'a gittiği ve hakkında kırmızı bültenle arama emri çıkarıldığı belirtildi. Sanıkların olaydan önce plan yaparak maktulü soymak amacıyla bir araya geldikleri ve bu plan dahilinde cinayeti işledikleri kaydedildi.

"Maktul Murat Arpapay sanıklar tarafından boğularak öldürülmüştür. Bu durumda suçta yer alan kast türünün olası kast yerine doğrudan kast olduğunu kanaatindeyiz. Sanıkların hepsinin fikir ve eylem birliği içerisinde bu suçu işledikleri, maktulün ölümünün adeta bir tasarlama sürecinin neticesi olarak gerçekleştiği dosya kapsamından açıktır. 3 adet sanık hala firari konumda yurtdışında bulunmaktadır. Firari sanıkların bir an önce yakalanarak yüce Türk adaletine teslim edilmesi için yapılan çalışmaların ivedilikle olumlu sonuçlanmasını temenni ediyoruz."

Genc Gazete Cinayet Gunluk Kiralik Daire Tuzak (2)

Kaybedecek bir şeyi olmayan kadın her şeyi yapabilir

Hazırlanan iddianamede, Doğan Sarıyıldız, Ersen Başak, Fatih Erginoğlu, Muhterem Perçikli ve Serpil Demir'in "birden fazla kişi ile konutta yağmaya teşebbüs" suçundan 2 yıl 6 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ayrıca "olası kastla öldürme" suçundan ise 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianame kapsamında sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Öte yandan, cinayetten birkaç gün sonra Muhterem Perçikli'nin sosyal medya hesabından paylaştığı "Ben de istemezdim bu kadar kötü olmayı. Ama insan kırıldığı zaman kaybedecek bir şeyi kalmıyor ve kaybedecek bir şeyi olmayan kadın her şeyi yapabilir." açıklaması dikkat çekti.

Genc Gazete Cinayet Gunluk Kiralik Daire Tuzak (3)

Kaynak: Haber Merkezi