Edirne, tarımda öncü bir kent olmasına rağmen son yılların en kurak dönemini yaşadı. Ancak şimdi umut var! Uzun süren kuraklığın ardından Edirne, kar yağışı ile rahat bir nefes aldı. Çiftçiler için beklenen yağışlar sonunda geldi.

Toprağı Besleyen Kar

Yağışlar, kuru toprağa eken çiftçiler için büyük bir umut oldu. Kar, toprağı besleyerek uzun bir kurak dönemin ardından beklenen rahatlamayı sağladı. Üreticiler, yağışların devamını umutla bekliyor.

Köylüler Sevinçli

Hamzabeyli Köyü sakinleri, sabaha karşı başlayan kar yağışının ardından sevinçlerini dile getirdi. Ürünlerini eken çiftçiler, bu yağışların bereket getirmesini umuyor.

Çiftçilere "Altın Gibi" Bir Hediye

Köy sakinlerinden Alettin Köse, karın çiftçilere altın gibi bir hediye olduğunu söyledi. Tohumlarını eken çiftçiler, bu beklenen yağışların uzun bir kuraklık sonrası geldiği için daha da değerli olduğunu vurguladılar.

Uzun Zamandır Beklenen Yağışlar

Hamzabeyli Köyü’nde çiftçilikle uğraşan Azim Civan, uzun zamandır beklenen bu yağışların çok bereketli olduğunu ifade etti. Tohum ekimi sonrası gelen karın çiftçileri sevindirdiğini belirtti.

Edirne'de yaşanan bu olumlu gelişmeler, tarım sektörünün umutla beklediği yağışların başlangıcı olarak görülüyor. Çiftçiler, topraklarının bereketlenmesi ve ürünlerinin verimli olması için yağışların devam etmesini umut ediyorlar.

Kaynak: