Bursa

Kurşunlu'da ilkokul eğitim yılı besmele ile başladı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kurşunlu İlkokulu ve Kurşunlu İstiklal İlkokulu’nda düzenlenen bed-i besmele töreni renkli anlara sahne oldu.

Abone Ol

Osmanlı geleneği bed-i besmele ile yeni eğitim yılı açıldı

İnegöl’de eğitim yılı, Osmanlı dönemine ait bed-i besmele geleneği ile başladı. Bursa Genç İHH ve İnegöl Genç İHH tarafından düzenlenen törende, anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri bu eski geleneği yaşama fırsatı buldu.

Törene İnegöl ilçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, Bursa Genç İHH Başkanı Ömer Peker, İHH İnegöl Temsilciliği İdari İşler Müdürü Hüseyin Aydın ve okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Osmanlı geleneği modern eğitimle buluştu

Bursa Genç İHH ve İnegöl Genç İHH tarafından düzenlenen Tören öncesi açıklamalarda bulunan Bursa Genç İHH Başkanı Ömer Peker, bed-i besmele töreninin Osmanlı döneminden gelen bir gelenek olduğunu hatırlatarak, “Osmanlı'da çocuklar ilkokula başlamadan önce bu merasim yapılırdı. Bugün biz de Kurşunlu’da bu geleneği yaşatmak istedik” dedi. Peker, ayrıca törenin gerçekleşmesinde destek veren Halil İbrahim Zengin ve tüm eğitim camiasına teşekkür etti.

Öğrenciler gün boyu eğlendi

Etkinlik boyunca öğrenciler oyunlar oynayarak gönüllerince eğlenirken, çeşitli ikramların da tadını çıkardılar. Programda renkli görüntüler yaşanırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin de çocuklarla oyunlara katılarak onlara eşlik etti. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

"Osmanlı’da çocuklar dört-beş yaşına geldiklerinde ilk mektebe yani ilkokula başlarken düzenlenen merasime “bed-i besmele” veya “âmin alayı” adı verilirdi. Bu geleneği yaşatmak adına biz de bugün Kurşunlu Mahallemizdeki iki okulumuzda eğitime başlayan anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencilerimize temsili bir bed-i besmele töreni yapmak istedik. Bizlere destek olan ve programımıza katılan değerli İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'e ve milli eğitim camiasına teşekkür ederim." - Ömer Peker

Çocuklar için unutulmaz bir gün oldu

Kurşunlu’daki iki okulda düzenlenen bed-i besmele töreni, hem öğrenciler hem de katılımcılar için unutulmaz bir deneyim oldu. Bu geleneksel tören, çocukların eğitim hayatlarına anlamlı bir başlangıç yapmalarını sağladı.

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

İnegöl haberleri için TIKLAYIN!