Bursa

Kütahya ve Bursa sınırında orman yangını

Bursa Kütahya sınırında, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Artıranlar köyü yakınlarında gece saatlerinde orman yangını çıktı.

Loading...

Abone Ol

Tavşanlı'nın Artıranlar köyü yakınındaki Eski Küplü Kulesi mevkiinde meydana gelen orman yangını, yerleşim bölgelerine yakınlığı ve zorlu arazi koşulları sebebiyle söndürme ekipleri için büyük bir mücadeleye sahne oldu. Alevlerin yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar, derhal 112 Acil Servis’i arayarak durumu bildirdi.

Bursa ve Kütahya ekipleri bölgeye sevk edildi

Olayın bildirilmesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tavşanlı ve Domaniç orman işletmelerine ait ilk müdahale araçları, arazözler ve yangın söndürme ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti.

Yangın, karaçam ormanında 5 hektarlık alana yayıldı

Yaklaşık 5 hektarlık karaçam ormanını etkisi altına alan yangına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 120 personel müdahale etti. Yangını kontrol altına alma çalışmalarında 17 arazöz, 7 su tankeri, 6 itfaiye aracı ve 2 iş makinesi kullanıldı.

Soğutma çalışmaları sabaha kadar sürdü

Alevlerin saat 03.00 sıralarında kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmaları, yangının yeniden alevlenme riskine karşı sabah saatlerine kadar devam etti. Bölgede yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı.

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!