Bursa

Mahallemizin Kasabına Sorduk! Gerçek Sucuk ile Sahte Sucuk Nasıl Ayırt Edilir?

Bursa’nın İnegöl ilçesi Mahmudiye Mahallesi’nde bulunan Kasap İsmail, gerçek sucuk ile sahte sucuk arasındaki farkları ve tüketicilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini açıkladı.

Abone Ol

Bursa’nın İnegöl ilçesi Mahmudiye Mahallesi’nde bulunan Kasap İsmail, gerçek sucuk ile sahte sucuk arasındaki farkları ve tüketicilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini açıkladı. Sucuk alırken güvenilir kasaplardan alışveriş yapmanın önemine değinen Kasap İsmail, fazla baharat kullanılmış ve ucuz sucuklardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Kasap İsmail, sucuğun içeriğinde kullanılan baharatların, etin kalitesini ve türünü gizleyebileceğini ifade etti. "Sucukta işin içine baharat girdiği için ne eti olduğu pek fazla anlaşılmaz. Bu yüzden vatandaşlarımıza fazla baharat kullanılmış sucuklardan kaçınmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Ucuz Sucuklara Dikkat Edin!

Türkiye genelinde karkas et fiyatlarının belli olduğunu belirten Kasap İsmail, piyasada kilosu 200 ile 300 TL arasında satılan sucukların et kalitesinin belirsiz olduğunu vurguladı. "Şu anda dana kesimi 340-350 TL arasında. İşçilik, baharat ve bağırsak maliyetlerini de eklediğimizde, sucuğun minimum fiyatının 600-650 TL olması gerekiyor" diye ekledi.

Güvenilir Kasaplardan Alışveriş Yapın

Tüketicilere tavsiyelerde bulunan Kasap İsmail, "Bildiğiniz kasaptan alışveriş yapın, bilmediğiniz yerlerden uzak durun. Market sucuklarını ve ucuz sucukları kesinlikle tavsiye etmiyoruz" ifadelerini kullandı. Güvenilir kaynaklardan alınan ürünlerin sağlık açısından daha güvenli olduğunu belirtti.

Gerçek Sucuğu Ayırt Etmek Neden Zor?

Baharatın etin özelliklerini gizleyebileceğini söyleyen Kasap İsmail, "Baharat her şeyi kapatır; sahte sucuk ve gerçek sucuğu ayırt etmek baharat yüzünden çok zordur" dedi. Bu nedenle, tüketicilerin bilinçli olması ve güvendikleri yerlerden alışveriş yapması gerektiğini vurguladı.

Sonuç olarak, kaliteli ve sağlıklı sucuk tüketmek isteyenlerin fiyat ve içerik konusunda dikkatli olmaları gerekiyor. Kasap İsmail, "Ucuza satılan sucukların içeriği belirsiz olabilir. Sağlığınız için doğru tercihler yapın" diyerek sözlerini tamamladı.