Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ Mahallesi'nde meydana gelen bir yangın sırasında, taziye ziyaretinde bulunan yetkililere yönelik yapılmak istenen provokasyon girişimi, mahalle sakinleri tarafından engellendi. DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz'in provokatif söylemleri, bölge halkının sağduyulu tutumu ile sonuçsuz kaldı.

Vali Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ve diğer il yetkilileri, yangında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziyede bulunmak üzere Yücebağ Mahallesi'ne gitmişlerdi. Bu ziyaret sırasında, bölgeye gelen DEM Parti Milletvekili Saliha Aydeniz'in yangınla ilgili gerçek dışı iddialarla provokasyon yapmaya çalıştığı öne sürüldü.

Yücebağ Mahallesi sakinleri, taziye evinin huzurunu bozmak isteyen Aydeniz'e tepki göstererek, "Burası taziye evi buranın huzurunu bozmaya hakkınız yok. Defolun gidin buradan" dediler. Daha sonra Vali ve milletvekilinden özür dileyen köylüler, "Bunlar bizim köyden değil, sadece provokasyon için buradalar. Bunları tanımıyoruz. Lütfen kusurumuza bakmayın. Bunlar bizim de huzurumuzu bozuyorlar" ifadelerini kullandılar.

Vali Akkoyun ve Milletvekili Kılıç, olaya müdahil olarak durumu sakinleştirdi ve bölge halkının desteğiyle olası bir gerginliğin önüne geçildi. Olayın ardından yapılan açıklamalarda, taziye ve yas tutma süreçlerinin herhangi bir siyasi gündemden uzak, saygı ve huzur içinde gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak: İHA