Eğitim

MEB'den Eğitimde Dijital Devrim:  Tüm İçerikleri Tek Platformda 

Eğitim Bilişim Ağı (EBA), MEB'e bağlı tüm genel müdürlüklerin eğitsel içeriklerini tek platformda birleştirerek eğitime dijital bir dönüşüm kazandırıyor.

Abone Ol

Peki, bu yenilikçi hamleyle EBA'da neler değişiyor?

 Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) öğretmen ve öğrenciler için en temel kaynak olma yönündeki çalışmalarında sona yaklaşıldığı belirtildi. MEB'in bu stratejik adımıyla, eğitsel içeriklerin tümü tek bir platformda toplanarak, kullanıcıların kolayca erişim sağlamasının önü açıldı.

EBA: Öğrenci ve Öğretmenlerin Tek Başvuru Kaynağı

Çeşitli Genel Müdürlüklerden Zengin İçerik

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK), Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve diğer genel müdürlükler tarafından hazırlanan yeni eğitsel içerikler, EBA'nın zenginleşen kütüphanesinde yerini aldı.

Portalda Neler Var?

Açıklamaya göre, EBA portalında sesli kitaplar, PDF formatında kitaplar, ders sunumları, videolar, etkinlik ve çalışma kitapları, etkileşimli kitaplar ve uygulamalar, infografikler ve soru havuzları bulunuyor.

Kullanıcı Deneyimi İçin Çalışmalar Sürüyor

YEĞİTEK, AR-GE ve Ekosistem Dairesi tarafından, EBA kullanıcı deneyiminin daha verimli ve etkili hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Kamu ve STK'lar da EBA'yı Destekliyor

Çeşitli kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının da EBA'ya zengin içeriklerle destek verdiği, bu içeriklerin EBA'nın genişleyen arşivine eklendiği vurgulandı.

Bu kapsamda; Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Adalet Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve diğer pek çok önemli kuruluş, EBA için özel içerikler hazırlayarak eğitimdeki dijital dönüşüme katkıda bulunuyor.

EBA'nın bu yenilikçi hamlesiyle, eğitimde dijitalleşme yolunda atılan dev adımların, öğretmen ve öğrencilere daha kapsamlı, zengin ve erişilebilir bir platform sunmayı hedeflediği belirtildi.