Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bartın ve Zonguldak'ta etkili olması beklenen sağanak yağışlar ve olumsuz hava koşulları için sarı kod uyarısında bulundu. Bu uyarı doğrultusunda, her iki ilde de eğitim öğretime 1 Ekim Salı günü ara verildi.

Bartın Valiliği, yaptığı açıklamada, "Meteorolojik verilere göre ilimiz genelindeki olumsuz hava şartları göz önüne alınarak, 01.10.2024 Salı günü özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadesine yer verdi. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı belirtildi.

Öğrenciler Müjde! O İllerde Okullar Tatil Edildi!

Zonguldak Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelindeki eğitim kurumlarında 1 Ekim Salı günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Öğrenciler Müjde! O İllerde Okullar Tatil Edildi! (2)

Özellikle Bartın'da beklenen sağanak yağışlar akşam saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Yollarda su birikintileri oluşurken, belediye ekipleri ve güvenlik güçleri olası sel ve su baskınlarına karşı alarma geçti. Vatandaşlar, şiddetli yağış ve sel tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteoroloji, bu gece yarısından sonra yağışların şiddetleneceğini ve Salı günü gece yarısına kadar devam etmesini öngörüyor. Bartın ve Zonguldak'ta yaşayan vatandaşlar, tedbirli olmaya ve gelişmeleri takip etmeye davet ediliyor.

Kaynak: Sosyal Medya