Eğitim

MEB'den flaş açıklama: Yeni sistem geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatil uygulamalarını bir kez daha gözden geçirme kararı aldı. Bakan Yusuf Tekin, e-Okul ve MEBBİS üzerinden yapılacak...

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatil uygulamalarını bir kez daha gözden geçirme kararı aldı. Bakan Yusuf Tekin, e-Okul ve MEBBİS üzerinden yapılacak olan anketlerle yeni bir tatil sistemi oluşturacaklarını duyurdu.

Bakan Tekin, Nisan ve Kasım aylarındaki bir haftalık ara tatillerin, yeni bir tatil sistemi içinde ele alınacağını söyledi. Ara tatil uygulamalarının kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki sorulara da "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" şeklinde cevap vermiş olduğu veliler olmak üzere, öğretmenler ve öğrenciler bu konu hakkında bize talep gelirse bunu muhakkak değerlendirileceğini söyledi.

MEB, yeni tatil sistemini oluşturmak için dijital platformları olan MEBBİS ve e-okul üzerinden çeşitli anketler düzenleyecek. 

Düzenlenen anket sonuçlarına göre, yeni tatil sisteminin şekillenmesinde kilit bir rol oynayacak ve bu sayede tatil dönemleri öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin görüşlerine dayalı olarak belirlenmiş olacak.

Bakan Tekin, bölgesel bazlı ara tatil uygulamaları hayata geçirilebileceği ve bu inisiyatifin valiliklere bırakılabileceğini söyledi. İklim koşulları ve coğrafi mesafeler göz önünde bulundurularak valilikler tarafından, tatil uygulamalarını şekillendirebilecekler.

Bakan Tekin, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları için yapılan etkinliklerle alakalı bilgi vererek, Bakanlık merkez teşkilatı tarafından gerçekleşen 60'a yakın etkinlik projesi olduğunu ve il müdürlükleri ile valiliklerin koordinasyonunda daha çok etkinlik düzenleneceğini duyurdu. 

Yeni tatil sistemi ve etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenci ve eğitim çalışanların gereksinimlerini daha iyi karşılamak için şekillendirilmeye devam edilmiş olacak.