Peki, yeni eğitim-öğretim yılında 5. sınıfları bekleyen bu büyük değişiklik ne?

Yeni Dönemde 5. Sınıflarda Neler Değişiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün resmi yazısıyla duyurduğu bu yeni adım, yabancı dil eğitiminde bir devrim niteliğinde. Öğrencilerin yabancı dil yetkinliklerini artırmak adına alınan bu kararla, 2023-2024 eğitim öğretim yılında belirlenen okullarda pilot uygulamalar gerçekleştirilecek.

YÖK'ten Deprem Bölgesine Yeni KararUzaktan Eğitim İmkanları

22 Saat Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim

Yeni uygulama kapsamında, belirlenen okulların 5. sınıflarında haftalık toplamda 22 saat yabancı dil dersi verilecek. Bu sürenin 18 saati İngilizce, 4 saati ise Almanca olacak şekilde planlandı.

"öğrencilerimizin yabancı dil alanındaki yeterlilik ve yetkinliklerinin artırılması amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılında fiziki şartları, teknolojik donanımı ve öğretmen ihtiyacını yeterli düzeyde karşılayabilecek okullarımızın 5. sınıflarında haftada 18 saati İngilizce, 4 saati Almanca olmak üzere toplam 22 saat yabancı dil ağırlıklı eğitim pilot uygulamasının yapılması İlgi (b) Onay’la uygun bulunmuştur."

Milli Eğitim Bakanı Duyurdu Türkçe Ortalaması 70 Olmayan Öğrenci Sınıf Geçemeyecek

Diğer Derslerin Dağılımı Nasıl?

Pilot uygulamanın gerçekleşeceği okullarda, haftada 40 ders saati eğitim verilecek. Bu derslerin içeriği ise şu şekilde planlandı: 4 saat Türkçe, 5 saat Matematik, 3 saat Fen Bilimleri, 2 saat Sosyal Bilgiler, 2 saat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve 2 saat Teknoloji ve Tasarım. Yabancı dil dersleriyle birlikte toplamda 40 saate ulaşılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu adımı, yabancı dil eğitimindeki kalitenin artırılmasını hedefliyor. Öğrencilerin, erken yaşlarda yabancı dilde daha yetkin olmalarını sağlamayı amaçlayan bu kararın, eğitimde uluslararası rekabetçiliği artırması bekleniyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR