Seçil Erzan Tarzı Dolandırıcılık 

İzmir'de büyük bir dolandırıcılık skandalı patlak verdi. Denizbank Bornova Şube Müdürü H.Ö., yüksek kar vaadiyle farklı kişilerden 300 milyon lira topladığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Altyapı Şube Başkanı olan H.Ö., 2'si kulüp yöneticisi olmak üzere toplam 5 kişiden para toplamakla suçlanıyor.

Genc Gazete Doviz Dolandirma (2) 2 11Zon

Döviz Bürosu Sahibi de  Tutuklandı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, döviz bürosu sahibi S.Ç. adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Genc Gazete Doviz Dolandirma (4) 4 11Zon

Şube Müdürü H.Ö.'nün İntihar Girişimi

Denizbank Bornova Şube Müdürü H.Ö., aşırı ilaç alarak intihara teşebbüs etti. İzmir Şehir Hastanesine kaldırılan H.Ö., psikiyatri servisine sevk edildi. Doktorları, şahsın ifade veremeyecek durumda olduğunu belirtti. H.Ö.'nün sağlık durumu değerlendirildikten sonra karar verileceği açıklandı.

Genc Gazete Doviz Dolandirma (3) 3 11Zon

El Konulan Mal Varlıkları

H.Ö. ve döviz bürosu sahibi S.Ç.'nin tüm mal varlıklarına el konuldu. Olayla ilgili olarak bankanın şube çalışanları E.Y. ve A.A. da ifadelerinin alınması için gözaltına alındı.

"İzmir'de, Denizbank Bornova Şube Müdürü H.Ö. hakkında yüksek kar vaadiyle farklı kişilerden 300 milyon lira para topladığı suçlamasıyla gözaltı kararı verilmesinin ardından, adliyeye sevk edilen döviz bürosu sahibi tutuklandı."

Olayın ardından yapılan aramalarda, H.Ö. ve S.Ç.'nin ikametgahlarında ve iş yerlerinde dijital materyallere el konuldu. İfadeleri alınan diğer şüphelilerin de soruşturma süreci devam ediyor.

Kaynak: İHA