Dalgalı ve Rüzgârlı Havalar Boğulma Tehlikesini Artırıyor

Sıcak yaz günlerinde artan boğulma vakalarına dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, dalgalı ve rüzgârlı havalarda denize girmenin tehlikelerine dikkat çekti. Geçen yaz bin vatandaşın boğulma nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Özkaya, bu yaz için kritik uyarılarda bulundu.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, sıcak yaz aylarında artan boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle Karadeniz'de yaşanan RIP akıntılarının tehlikesine vurgu yapan Özkaya, tatilcileri bilinçli olmaya çağırdı.

Genc Gazete Bogulma Uyari Deniz (3)

RIP Akıntısına Dikkat!

Prof. Dr. Şevket Özkaya, geçen yıl çok sayıda insanın boğulma nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, bu yaz da benzer tehlikelerle karşılaşılabileceğini ifade etti. Özkaya, "Geçen yaz ülkemizde bine yakın vatandaşımızı boğulma nedeniyle kaybettik. İnsanlarımızın çeken akıntıya (RIP) dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle dalgalı ve rüzgârlı havalarda denize girilmemesini tavsiye ediyoruz” dedi.

“Geçen yaz ülkemizde bine yakın vatandaşımızı boğulma nedeniyle kaybettik. İnsanlarımızın çeken akıntıya (RIP) dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle dalgalı ve rüzgârlı havalarda denize girilmemesini tavsiye ediyoruz.”

Genc Gazete Bogulma Uyari Deniz (1)-1

Karadeniz’in Tehlikelerine dikkat!

Özkaya, özellikle Karadeniz'deki boğulma vakalarının ciddi boyutlara ulaştığını ve bu bölgede tatil yapanların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. “Geçen sene Samsun'da RIP akıntısı nedeniyle çok sayıda boğulma vakalarıyla karşılaştık. Sadece Karadeniz Bölgesi bununla risk altında değil, aynı zamanda Ege ve Akdeniz kıyılarında da deniz dibinde olan sarsıntılar ve depremler nedeniyle sık sık bunlarla karşılaşacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

“Geçen sene Samsun'da RIP akıntısı nedeniyle çok sayıda boğulma vakalarıyla karşılaştık. Sadece Karadeniz Bölgesi bununla risk altında değil, aynı zamanda Ege ve Akdeniz kıyılarında da deniz dibinde olan sarsıntılar ve depremler nedeniyle sık sık bunlarla karşılaşacağımızı düşünüyoruz.”

Genc Gazete Bogulma Uyari Deniz (2)

Denize Girerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her yıl boğulma nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını belirten Özkaya, tatilcilerin denize girerken çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. "Özellikle Karadeniz Bölgesi’ne iç bölgelerden tatil için gelen, Amasya, Tokat, Çorum gibi kentlerden gelen vatandaşlarımız sahil kesimine geldiklerinde çok iyi yüzme bilmedikleri ve bu akıntıların insanları çekeceğinden haberdar olmadıkları için boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz: Özellikle dalgalı ve rüzgârlı havalarda denize girmeyiniz. Denize girdiğinizde de bu ters akıntıyı gözlemlemeniz gerekiyor. Denizin üzerinde eğer anormal bir durum varsa kesinlikle suya girmeyiniz" dedi.

Genc Gazete Bogulma Uyari Deniz (4)

“Özellikle dalgalı ve rüzgârlı havalarda denize girmeyiniz. Denize girdiğinizde de bu ters akıntıyı gözlemlemeniz gerekiyor. Denizin üzerinde eğer anormal bir durum varsa kesinlikle suya girmeyiniz.”

Boğulma vakalarının önlenmesi için tatilcilerin bilinçli olması gerektiğine dikkat çeken Özkaya, Ege ve Akdeniz bölgelerinde de benzer tehlikelerin olduğunu hatırlatarak, tatilcilerin dikkatli olmasını istedi.

Kaynak: İHA