Suriyeli Sanılmaktan Korkan Kağıt Toplayıcısı: "Artık Önümü Kesmiyorlar"

Kocaeli'de yaşayan Barış İrgen, Suriyeli sanılmaktan korkarak motosikletine "Suriyeli değilim" yazdı. Bu yazı sayesinde saldırılardan korunan İrgen'in hikayesi sosyal medyada gündem oldu.

Genc Gazete Suriyeli Degilim (6)Suriyeli zannediyorlar

Geçimini kağıt toplayarak sağlayan Barış İrgen, 9 yıldır Kocaeli'de yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Suriyeli sanılarak saldırıya uğrama korkusuyla motosikletine "Suriyeli değilim" yazısı yazan İrgen, bu yazı sayesinde artık daha rahat çalışabildiğini belirtti.

Genc Gazete Suriyeli Degilim (2)

"Gece Gündüz Karton Topluyoruz"

Barış İrgen, 9 yıldır Kocaeli'de yaşadığını ve aslında Siverekli olduğunu belirtti. Siverek'te çiftçilik yaparak geçimini sağladığını, ancak 8 kardeşiyle birlikte Kocaeli'ye gelmek zorunda kaldığını aktaran İrgen, "Burada 9 kişi birlikte kalıyoruz. Gece gündüz karton topluyoruz. Küçük bir kardeşim de var, çalışıyoruz. 9 yıldır buradayız.

Genc Gazete Suriyeli Degilim (7)

Aslen Siverekli

Aslen Siverekliyim. Orada çiftçilik yapıyorduk. Biz burada kartonları satıyoruz ama Siverek'te bunu yapamıyoruz. Ben gece gündüz motosikletin üzerindeyim. Küçük kardeşim de bana yardım ediyor" dedi.

Genc Gazete Suriyeli Degilim (3)

"Ayakta Duracak Halimiz Kalmıyor"

Aynı evde 9 kişi yaşadıklarını dile getiren İrgen, "Ayakta duracak halimiz kalmıyor. Gecemiz gündüzümüz belli değil. Gece saat 03.00'te kalkıyoruz. Akşam ise genelde saat 20.00, 21.00, 22.00 gibi işimizi bırakıyoruz ama bazı günlerde 00.00'da bile işimiz bittiği oluyor" diye konuştu.

Genc Gazete Suriyeli Degilim (5)

"Artık Önümü Kesmiyorlar"

Geçtiğimiz günlerde Suriyeli sanılarak önünün kesildiğini ve bu yazıyı yazmak zorunda kaldığını söyleyen Barış İrgen, "Önümü kesip 'sen Suriyelisin' dediler. Ben de bu yazıyı yazdım. Artık önümü kesmiyorlar. Kimse bir şey demiyor. Yazıyı yazdıktan sonra insanlar iyi gözle bakmaya başladı. Önceden nefretle bakıyorlardı" ifadelerini kullandı.

Genc Gazete Suriyeli Degilim (4)

Kaynak: Haber Merkezi