Çeyrek Finalde Hollanda’ya Karşı Kaybettik Ama...

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda’ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Teknik Direktör Vincenzo Montella, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında takımının performansını değerlendirdi ve oyuncularına övgüler yağdırdı. Montella, "Takımımızla gurur duymamız gerekiyor" diyerek, gelecekte Türkiye’nin futbolda daha fazla saygı göreceğini vurguladı.

Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan çeyrek final maçında, Türkiye A Milli Futbol Takımı, Hollanda'ya karşı sahaya çıktı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Vincenzo Montella, Arda Güler'in performansını övdü ve takımının gösterdiği mücadeleden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Montella, "Bu seviyede bu kadar süreklilikle daha önce oynamamıştı. Ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Geleceği parlak. Çok daha iyi bir oyuncu olacaktır" ifadelerini kullandı.

İnegöl'de Chp'li Ali Doğan Milli Takım Forması Hiç Bir Siyasi Soytarılığa Alet Edilemez Gencgazete

“Bence Çok İyi Bir Avrupa Şampiyonası Oynadık”

Turnuvayı genel olarak değerlendiren Montella, takımının gösterdiği çaba ve performanstan övgüyle bahsetti:

“Neyimiz varsa verdik. Bence çok iyi bir Avrupa Şampiyonası oynadık. Biz bir araya geldiğimizde, Hollanda ve İspanya’yı düşündüğümüzde bizden sadece bir maç fazla kazandılar. Meslektaşlarım ve diğer futbol profesyonelleri de beni tebrik ettiler, bu şampiyonadaki performanstan dolayı. Çok genç oyuncularımız var. Avrupa Şampiyonası’ndaki en genç takımız. Takımımızla gurur duymamız gerekiyor. Ben takımımla gurur duyuyorum. Çünkü müthiş bir Türk ruhuyla çıktılar, oynadılar. Yenilmemize rağmen bu oyuncular gördükleri sevgiyi gerçekten hak ediyorlar. Hepsini alınlarından öpmek gerekir. Bu şampiyona sonrasında benim düşüncem Türkiye’ye gelecekte farklı bir gözle bakılacak ve büyük ihtimalle daha fazla saygıyla bakılacak”

Montella, yeni hedeflerinin Uluslar Ligi ve Dünya Kupası elemeleri olduğunu belirterek, gelecekte daha büyük başarılara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Bursa’da Milli Heyecan Için Dev Ekranlar Kurulmayacak Gencgazete

“Tabii Hayal Kırıklığı Yaşadık, Çünkü Daha Fazlasını Hak Ediyorduk”

Turnuvadaki performansları hakkında konuşan Montella, takımının daha fazlasını hak ettiğini belirtti:

“Şu an belki de yapılması gereken şey, neler yolunda gitti, bunun altını çizmek. Ben pişmanlık duymuyorum. Oyuncularımın da pişmanlık duymaması gerekir. Tabii hayal kırıklığı yaşadık. Çünkü daha fazlasını hak ediyorduk. 3 maç kazandık ve Türk rekorunu egale ettik. Artık geleceğe bakıyorum. Artık geleceğe daha güvenle ve net bir şekilde bakıyorum”

Montella, turnuvada edindikleri tecrübelerin, gelecekte daha başarılı olmaları için önemli bir temel oluşturduğunu vurguladı.

A Milli Futbol Takımı, Euro 2024'Te Çekya Ile Karşılaşacak

“Kesinlikle Büyük Bir Tecrübe Edindik”

Turnuvanın kendilerine önemli dersler verdiğini belirten Montella, bu deneyimlerin takımın gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade etti:

“Bu turnuvada oynadığımız futbol, yaptığımız şeye baktığımızda, çıkardığımız dersler, güzel hisler. Tecrübesizlik demek kolay ki doğru. Çünkü maçın kilit bir anında belki topu biraz daha farklı çevirebilirdik. Sahadaki birçok oyuncu bugün kulüplerinde de sezon içerisinde çok devamlılık göstermemiş oyuncular. Bu hep unutuluyor. Tecrübe dediğiniz şey çıkıp oynadığınızda ediniyorsunuz. Bir miktar belki de bu boyutumuz eksikti. Bu seviyede futbol oynama alışkanlığımız artabilir. İkinci yarı biraz daha iyi olabilirdi, öyle olsaydı belki de incelenmesi gereken mükemmel bir takım örneği olacaktık. O da biraz ilginç olurdu. Kesinlikle burada büyük bir tecrübe edindik. Bu turnuvada oyuncular çok tecrübe edindi. Sahada nasıl oynadığımıza baktığımızda şunu söylemek lazım, Türkiye’de bu takıma büyük bir sevgi duyuluyor. Dünyanın başka bir yerindeki futbolseverler de bu takıma sempati ve sevgi ile bakıyor. Bundan gurur duyuyorum. Bu bizim attığımız bir temel. Kendimizi iyileştirmeye devam etmemiz gerekiyor”

Maçın hakemi Clement Turpin’in kararlarına dair sorulara yanıt vermek istemeyen Montella, taraftarların desteğini de övdü:

“Taraftarımız sonuna kadar bizim destekçimiz oldu. Büyük bir gururla ve tutkuyla, birinci günden itibaren takımın arkasında oldu, sadece maç içerisinde değil. Beni gerçekten gururlandıran şey, bu akşamki yenilgiden sonra bile taraftarların sevgilerini göstermeye devam etmesi oldu. Bu beni gerçekten çok mutlu ediyor”

Montella, taraftarların desteğinin kendilerini motive ettiğini ve gelecekte daha büyük başarılara ulaşmak için bu desteğin önemini vurguladı.

Kaynak: İHA