Bursa

Mudanya'da 1 Milyarlık Bütçe Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

Mudanya Belediyesi, 2025 yılı için önemli bir adım da bulundu. Belediye Meclisi'nde kabul edilen 1 milyar 337 milyon TL'lik bütçe ile ilçede birçok yeni projeye start verilecek.

Abone Ol

Mudanya Belediyesi, 2025 yılı için önemli bir adımda bulundu . Belediye Meclisi'nde kabul edilen 1 milyar 337 milyon TL'lik bütçe ile ilçede birçok yeni projeye start verileceğini söyledisu. Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, bütçenin öncelikli olarak borçların ödenmesi ve ilçenin kalkınmasına katkı sağlaması için kullanılacağını belirtti.

2025 yılı mali bütçesinin hayırlı olması dileklerini ileten  Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç,“Önceliğimiz belediyemizin ve iştiraklerinin borçlarını ödemek ve faiz yükünden kurtulmaktır. İller Bankası’ndan gelen bütçede, yüzde 41 civarında kesinti yapıldı. Göreve başladığımızda kasamızda paramız yoktu. Şimdi paramız var. Bir hizmet aldığımız zaman başımız dik bir şekilde parasını ödeyebiliyoruz. İki kreş, soğuk hava deposu, dernekler yerleşkesi başta olmak üzere projelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Halitpaşa Kapalı Pazar Yeri’ni Gençlik Merkezi’ne dönüştüreceğiz. Kamulaştırma ve restorasyon projelerimiz var. Bütçemizi halka ve hizmetlere harcayacağız” dedi.
Meclis toplantısı boyunca kadın meclis üyeleri “Kadın, Çocuğa, Hayvana, Dokunma, Şiddete, Susma” yazılı dövizleri tutarak şiddeti protestolarını gerçekleştirdi. Mecliste ayrıca Mudanya’ya güneş enerji santrali kurulması konusunda gerekli izinlerin alınmasına da karar verildi.