Gündem

Öğretmenlere ödenen ek ödeme miktarında bir artış yaşanacak

Yaşanan son gelişmelere göre, öğretmenlere ödenecek ek ödeme miktarında bir artış olacak. Ek ödeme, sendikalı öğretmenlere özel olarak uygulanmakta...

Abone Ol

Yaşanan son gelişmelere göre, öğretmenlere ödenecek ek ödeme miktarında bir artış olacak. Ek ödeme, sendikalı öğretmenlere özel olarak uygulanmakta olan bir ödeme türüdür ve sendika üyeliğiyle ilgilidir.

Sendikalı öğretmenlere her 3 ayda bir toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu ikramiye sendika üye sayısına göre değişmektedir.

Sendika üye sayısı, toplam üye olabilecek personelin yüzde 2'sinden çok ise ödenecek ikramiye de 1080 TL oluyor.

Eğer sendika üye sayısı yüzde 2'sinden az ise, ikramiye de 376 TL olarak ödemesi yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yüzde 2 barajını geçen ve şu anda 4 sendika bulunmaktadır: Eğitim Bir Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen. Bu sendikalara üye olan öğretmenlere 3 ayda bir 1080 TL toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi yapıyor.

Son zamanlarda üye sayısını giderek artıran Hürriyetçi Eğitim Sen'in üye sayısı toplam 20.000'e ulaştı ve kısa zaman içinde yüzde 2 barajını geçmesi bekleniyor. Bu durumda Hürriyetçi Eğitim Sen'e üye olan öğretmenlere ödenecek ek ödeme de (toplu sözleşme ikramiyesi) 703 TL artarak 1080 TL olacak.

Sendikalı memurların ödenen toplu sözleşme ikramiyesi, Ocak ayında memur maaşlarına gelecek zam oranında artırılmış olacak. Öngörülen zam oranlarına göre, bu tutarın yılbaşında bin 500 TL'yi geçmesi bekleniyor.