Kayseri’de otobüs durağında bekleyen dört öğretmeni almak için harekete geçen hafif ticari araca kamyon çarpması sonucu yaşanan kazada, ağır yaralanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Cafer Yıldız, 17 günlük yoğun bakım sürecinin ardından hayatını kaybetti. Kazada ölü sayısı üçe yükseldi.

Öğretmenleri taşıyan araca kavşakta kamyon çarptı

Olay, 9 Ekim tarihinde Mahzemin İmam-Hatip Ortaokulu’nda görev yapan dört öğretmenin evlerine gitmek için otobüs durağına gelmesiyle başladı.

Öğretmenler Hasan Kale, Ömer Çelen, Cafer Yıldız ve Oğuz Metin’i fark eden mahalle sakini Yahya Karaca, 38 AIK 062 plakalı hafif ticari aracıyla öğretmenleri kent merkezine doğru götürmek üzere aldı. Ancak Kayseri-Ankara Karayolu üzerinde kavşaktan döndükleri esnada, M.K. yönetimindeki taş yüklü kamyon araca çarptı.

Gençgazete Öğretmenleri Taşıyan Araca Kamyon Çarptı (3)

Kazada araç sürüklendi, kamyon şarampole devrildi

Çarpmanın şiddetiyle hafif ticari araç yola savrulurken, kamyon şarampolden yuvarlanarak ters döndü. Kazada hafif ticari araçta bulunan öğretmenler ve araç sürücüsü Yahya Karaca ağır yaralanırken, kamyon sürücüsü M.K. de kazadan yaralı olarak kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine hızla polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İlk müdahalede bir öğretmen hayatını kaybetti

Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahalelerinde fen bilgisi öğretmeni Hasan Kale’nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Diğer yaralılar ise ambulanslarla Kayseri Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Ağır yaralı olan sürücü Yahya Karaca, tüm müdahalelere rağmen hastanede yaşamını yitirdi.

17 günlük yaşam mücadelesi sona erdi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Cafer Yıldız, hastanede verdiği 17 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Kazanın üzerinden geçen günlerde doktorların yoğun çabalarına rağmen, öğretmen Yıldız’ın durumu ciddiyetini korudu ve nihayetinde kurtarılamadı.

“Kazada ağır yaralanan Mahzemin İmam-Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Cafer Yıldız, 17 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.”

Üç öğretmenin kaybıyla sonuçlanan bu kaza, eğitim camiasında büyük üzüntüye neden oldu.

Gençgazete Öğretmenleri Taşıyan Araca Kamyon Çarptı (2)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA