Eğitim

Okul kantininde mobbing iddiası, İşte okul idaresinin istediği kantin!

Bir okulda kantin işleten Recep Akpınar, okul yönetiminin kendisine mobbing uyguladığını iddia ederek, tüm raflarını boşalttı ve duruma tepki gösterdi.

Loading...

Abone Ol

Sakarya Karasu'da bir okulda kantin işletmeciliği yapan Recep Akpınar, okul yönetiminin sürekli kısıtlamalar getirdiğini ve mobbing uyguladığını iddia etti.

Akpınar, "Sattığım her şeye yasak getirdiler," diyerek kantin raflarını tamamen boşaltıp sıra dışı bir protestoya imza attı. Tüm ürünleri kaldırarak, "İşte istedikleri kantin bu" şeklinde tepki gösteren kantinci, yaşadığı süreci kamuoyuyla paylaştı.

Kantinci yasaklara tepki olarak rafları boşalttı

Recep Akpınar, okul idaresi tarafından mobbinge maruz kaldığını belirterek, "Yasal hakkım olmasına rağmen kantini ihaleye çıkarmak istediler. Ben ise direnip müfettiş talep ettim.

Müfettişin kararı gelene kadar işletmeye devam etme hakkım olduğunu Milli Eğitim Müdürlüğü onayladı, ancak okul yönetimi buna karşı geldi" ifadelerini kullandı. Akpınar, bu süreçte yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, tepkisini radikal bir biçimde gösterdi.

Okul idaresi mobbing ile suçlanıyor

Kantin işletmecisi Akpınar, okul yönetiminin kendisine kolaylık sağlamadığı gibi, öğrencileri kantini şikayet etmeye teşvik ettiğini ileri sürdü. "Okul idaresi, konferans salonunda öğrencileri toplayarak kantini CİMER’e şikayet etmeleri için telkinlerde bulunuyor.

Bu, açıkça bir mobbingdir" dedi. Akpınar ayrıca, okulun yerleştirdiği kameraların kasasını dahi izlediğini ve bu durumun mahremiyetine müdahale olduğunu belirtti.

"Sattığım tüm ürünlere yasak getirdiler, bu mobbinge karşı rafları boşalttım. Mücadelemi sürdüreceğim ve konuyu yargıya taşıyacağım."

Müfettiş raporu bekleniyor

Recep Akpınar, tüm bu olayların ardından müfettiş raporunun sonucunu beklediğini ve ne olursa olsun konuyu yargıya taşıyacağını belirtti. "Kantin kiraları, giderler ve personel maaşları zaten bizi zorluyor. Bir de bu kısıtlamalar ve mobbing eklenince dayanma gücümüz kalmıyor. Ancak mücadelemi sürdüreceğim" diye konuştu.

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!