Çevre

Ölmek Üzere Bulduğu Yavru Dağ Keçisine Çocuğu Gibi Bakıyor!

Erzincan'da doğada bitkin halde bulunan 10 günlük yavru dağ keçisi, Şerif Kahraman tarafından biberonla beslenerek hayata döndürüldü.

Loading...

Abone Ol

Dağda Bulunan Yavru Keçi, Kahraman'ın Şefkatli Elleriyle Hayata Tutundu

Erzincan'da doğada bitkin halde bulunan 10 günlük yavru dağ keçisi, biberonla büyütülüyor. Karabük’ten bayram tatili dolayısıyla memleketi Erzincan’a gelen Şerif Kahraman, doğada bulunduğu esnada annesine ulaşılamayan yavru dağ keçisiyle karşılaştı.

Uzun bir müddet annesi beklenilen dağ keçisinin başıboş köpeklerin saldırısına uğramaması için Kahraman keçiyi sahiplendi. Kahraman, oldukça bitkin halde olan yavru dağ keçisini eve getirip biberonla besledi. Bir süre biberonla beslenen dağ keçisi daha sonra DKMP ekiplerine teslim edildi.

Veterinere danıştı

Şerif Kahraman, doğada yalnız ve bitkin halde bulduğu yavru dağ keçisine hemen ilk yardımı yaparak, onu beslemeye başladı. Kahraman, keçinin durumunun çok kötü olduğunu ve hemen müdahale edilmezse hayatta kalamayacağını anladı. İlk olarak keçiyi evine götüren Kahraman, veterinerlerden aldığı tavsiyelerle biberonla beslemeye başladı.

“Yavru keçiyi bulduğumda çok bitkin ve açtı. Onu evime götürüp biberonla beslemeye başladım. Durumu gün geçtikçe daha iyiye gidiyor.”

Yavru Dağ Keçisini Teslim Etti

Bir süre biberonla beslenen yavru dağ keçisi, sağlığına kavuşmaya başladığında Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerine teslim edildi. DKMP ekipleri, yavru keçiyi doğaya geri salmadan önce gerekli bakımlarını ve sağlık kontrollerini yapacak.

“Yavru keçiyi DKMP ekiplerine teslim ettik. Onlar da gerekli bakımları yaparak keçiyi doğaya salacaklar. Umarım annesine kavuşur.”