Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen "Yenidoğan Bebek Çetesi" skandalında, çetenin lideri olarak tanımlanan Dr. Fırat Sarı, kamuoyunun dikkatini çekiyor. Bebekleri anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladığı ve ihmalleri sonucu ölümlerine neden olduğu iddia edilen Fırat Sarı, İstanbul’daki Özel Reyap Hastanesi’nde çocuk doktoru olarak görev yapmaktaydı. Ayrıca, Medisense Sağlık Hizmetleri'nin de sahibi olan Sarı, geniş çaplı bir soruşturmanın merkezinde bulunuyor.

Önce Hapishaneye Girmiş, Çıkınca Bilirkişi Olmuş! Yenidoğan Çetesi Başkanı Hakkındaki Şok Gerçekler! (2)

Eğitim ve Kariyer

Fırat Sarı, 1992-2000 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve pediatri ihtisasını tamamladı. Bingöl Kiğı ilçesinde zorunlu hizmetini yaptıktan sonra İstanbul’da çeşitli hastanelerde çalışmaya başladı. 2014 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisansına başladı. Ayrıca, Medisense Sağlık Hizmetleri şirketini 7-8 yıl önce kurarak yüzde 100 hisseli sahibi oldu.

Önce Hapishaneye Girmiş, Çıkınca Bilirkişi Olmuş! Yenidoğan Çetesi Başkanı Hakkındaki Şok Gerçekler!

Ceza Geçmişi ve Suçlamalar

Fırat Sarı, üniversite yıllarında PKK örgüt üyeliği nedeniyle 5 yıl cezaevinde yattı. Daha sonra okuluna dönerek eğitimini tamamladı. Şu anda, bebeklerin anlaşmalı hastanelere sevk edilmesi ve haksız kazanç sağlanmasıyla ilgili suçlamalarla karşı karşıya. 12 bebeğin ölümüne neden olduğu iddia edilen çete lideri olarak yargılanan Sarı, hakkında 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Yenidoan 181020242866C9E1

Soruşturma ve Tutuklamalar

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 494 sayfalık iddianamede, Fırat Sarı’nın çete lideri olarak adı geçiyor. Soruşturma kapsamında 47 kişiden 21'i tutuklanmış durumda. Sarı’nın meslektaşı İlker Gönen ile hastane sevkleri üzerine yaptığı telefon konuşmaları da delil olarak kullanılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi