Osmangazi Belediyesi tarafından organize edilen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Günü Etkinlikleri, bu yıl 699. yıl dönümüne özel olarak düzenleniyor. Etkinlikler 4 Nisan Cuma günü, Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde yapılacak Sultan İbrahim, Sultan IV. Mehmed Dönemleri ve Bursa Sempozyumu ile başlayacak. Etkinlikler, 5 Mayıs’ta sona erecek olan Uluslararası Tarihi Halk Koşusu ile tamamlanacak.

Genç Gazete Osmangaziyi Anma 2

Akademisyenler ve Kardeş Belediyelerle Bir Araya Gelindi

Başkan Aydın, sempozyum öncesi düzenlenen kokteyl etkinliğinde, akademisyenlerle bir araya geldi ve Bursa’ya gelen Osmangazi Belediyesi’nin kardeş belediyelerinin başkan ve heyetleriyle sohbet etti. Bu yılki etkinliklere Bosna Hersek, Kosova ve Moğolistan’dan gelen konuklar da katkı sağlayacak.

Bursa Valiliği Uyardı: Zirai Don Tehlikesine Karşı Çiftçiler Dikkatli Olmalı Bursa Valiliği Uyardı: Zirai Don Tehlikesine Karşı Çiftçiler Dikkatli Olmalı

Başkan Aydın, etkinliklerin 4 Nisan’da başlayarak Mayıs’ın ilk haftasına kadar devam edeceğini belirterek, “Bursa’mızın tarihini ve kültürünü 1 ay boyunca yaşayacağız. Hep birlikte Osmanlı’nın kuruluşunu, Bursa’nın fethini anarak bu etkinlikleri coşku içinde kutlayacağız” dedi.

Genç Gazete Osmangaziyi Anma 3

Etkinlikler Takvimi

  • 4-5 Nisan: Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde Sultan İbrahim, Sultan IV. Mehmed Dönemleri ve Bursa Sempozyumu
  • 5 Nisan: Ulucami’de fetih duası (06:00), Tophane Meydanı’nda açılış töreni (17:30), Saltanat Kapı’dan fetih yürüyüşü (18:00)
  • 13 Nisan: Soğukpınar ve Çaybaşı mahallelerinde köy düğünü etkinlikleri
  • 27 Nisan: Armutköy mahallesinde rahvan at koşusu
  • 4 Mayıs: Uluslararası Tarihi Halk Koşusu (10:00)
  • Genç Gazete Osmangaziyi Anma

Kaynak: BÜLTEN