Yeni dolandırıcılık yöntemi kapsamında, kargo şirketi kılığında dolandırıcılar, vatandaşları sahte PTT sayfalarına yönlendirerek bilgilerini çalmaya çalışıyor.

Dolandırıcılar, "Sipariş iade edilecek, adres güncelleyin" türünde mesajlar göndererek vatandaşları kandırıyor. Mesajda belirtilen linkte ise, adres güncellemesi yapılması isteniyor. Bu süreç, kullanıcıların kişisel ve ödeme bilgilerini dolandırıcılara vermesiyle sonuçlanabilir. Teslimat adresinin güncellenmesi talebiyle başlayan süreç, kart bilgilerinin girilmesiyle  yüksek miktarlarda para çekilmesine yol açabiliyor.

Sahte Kargo İade Mesajları

Bu dolandırıcılık yönteminde, kullanıcılara yanlış adres veya teslimat yapılamadığına dair uyarılar içeren sahte mesajlar gönderiliyor. Kullanıcılardan 12 saat içinde adreslerini güncellemeleri istenerek, aksi takdirde ürünlerin iade edileceği uyarısı yapılıyor. Bu yöntemle, kullanıcıların aciliyet hissiyatı istismar ediliyor.

Finansal Kayıplara Neden Olan Ödeme Tuzakları

Adres bilgilerinin girilmesi ve devam edilmesi talebinden sonra, dolandırıcılar 7 lira gibi küçük bir kesinti yapacaklarını belirterek ödeme bilgilerini istiyor. Bu aşamada girilen kart bilgileri kullanılarak yüklü miktarda para çekiliyor. Vatandaşlar, bu tür sahte ödeme sayfalarına karşı uyanık olmalı ve sadece resmi kargo şirketlerinin güvenilir sayfalarını kullanmalı.

Kaynak: HABER MERKEZİ