Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Bursa'daki şehitliklerde hüzünlü ve anlamlı anlar yaşandı. Pınarbaşı ve Hamitler şehitliklerine gelen aileler, evlatlarının ve yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek bayram öncesi temizlik yaptı, dualar etti. Ziyaretler sırasında duygusal anlar yaşanırken, şehit aileleri kabirleri çiçeklerle süsledi, mermerleri yıkayarak bakımını gerçekleştirdi.
“Oğlumun yanındayım”
Her bayram öncesi olduğu gibi bu yıl da şehitlikler dolup taştı. Şehit yakını İsmail Gökçen, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Biz her gün buradayım. Oğlumun yanındayım. 2008'de Şırnak'ta şehit oldu. Buradaki şehitlerimizle de yakından ilgilenirim” ifadelerini kullandı.
Şehitliklerdeki bu anlamlı buluşmalar, Ramazan Bayramı öncesinde hem manevi bir atmosfer oluşturdu hem de vatandaşların vefa duygusunu bir kez daha ortaya koydu. Aileler, ziyaret boyunca şehitlerin ruhu için dualar ederken, bazı vatandaşlar da Kur’an-ı Kerim okuyarak şehitleri andı.