Isuzu servis otoparkında yangın çıktı: 15 araç yandı Isuzu servis otoparkında yangın çıktı: 15 araç yandı

Sakarya'da Ramazan ayı boyunca yapılan yoğun gıda denetimlerinde, şehirdeki bazı işletmelerde at ve eşek eti kullanıldığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sıklaştırılan denetimler neticesinde, iki üretim ve satış firması ile dört lokantanın et ürünlerinde yasaklı et türlerine rastlandı.

İlgili işletmelerde yapılan laboratuvar incelemelerinde, bir sucuk üretim firması ve bir et firmasının üretim ve satış yerlerinde, ayrıca dört lokantadan alınan numunelerde at ve eşek eti bulgularına ulaşıldı. Tespit edilen bu durum üzerine, işletmelere en ağır cezai işlemler uygulandı ve suç duyurusunda bulunuldu.

Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök, konunun takipçisi olduklarını belirtti ve tek tırnaklı et tespit edilen işletmelerin isimlerinin ifşa edilmesi için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Mevzuat gereği bu tür durumlarda iş yerlerinin kapatılması veya mühürlenmesi gibi işlemlerin uygulanmadığını ancak en üst sınırdan cezai işlemlerin uygulandığını ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi