Astroloji-Rüya

Rüyada Çeşme Görmek ne demek? Dini rüya tabirleri!

Rüyada çeşme görmek, hayatınızda kısmet, bereket ve mutluluk dolu bir dönemin başlayacağına işaret eder. İşte dini rüya tabirleri!

Abone Ol

Rüyada çeşme görmek

Rüyada çeşme görmek, çeşitli rüya tabircilerine göre farklı şekillerde yorumlanmaktadır. Molla Cami'ye göre, rüyada çeşme görmek kısmet ile tabir edilir.

Diyanet'e göre, rüyada çeşme görülmesi kısmetle tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında bir çeşmeden avuçlarıyla su içtiğini görmesi; hem bu dünyada hem de ahirette hayır, sevap ve bereketle müjdeleneceğine işaret eder.

Kişinin rüyasında su içmek için çeşmenin tasını arayıp bulamadığını görmesi, öğrenmek istediği bir ilmin peşinden koştuğuna işaret eder. Eğer su içmek için aradığı tası bulduğunu görürse, o kimse öğrenmek istediği ilme sahip olacağına yorumlanır.

Rüyanızda Çeşmeden Su İçmek

Diyanet'in Yorumu

Diyanet'e göre, rüyada çeşmeden su içerken her tarafının ıslandığını gören kimse, işlediği hayır ve hasenat ile Allah'ın rızasını kazanır. Bir kimsenin rüyasında tatlı su akan bir çeşmeden su içtiğini görmesi, o kişinin hayatının her türlü hastalıktan uzak ve sağlıklı bir şekilde geçeceğine delalet eder.

Öte yandan, üzerinde "Bu su acıdır, içilmez" yazılı bir çeşmeden su içtiğini görmek, o kişinin hayatında bazı pürüzler ve hafif hastalıklarla karşılaşacağına işaret eder.

İhya'nın Yorumu

İhya'ya göre, rüyada çeşme görmek şeref ve itibara, uzun ömre, nimete, hayır ve berekete işaret eder. Berrak ve tatlı su akan bir çeşme görmek, kerem ve iyilik sahibi, kadri yüce bir kimseyi simgeler. Çeşmeden suyun taşması, o bölgede meydana gelecek bir musibete delalet eder.

Çeşme suyu ile yıkanmak yahut onu vücuduna sürmek, gam ve kederden kurtulmaya işarettir. Suyu bol, kendi mecrasında akıp duran bir çeşme, o yöre insanları için hayır ve nimete delalet eder.

Rüyada tatlı sulu, berrak bir pınar görmek; kıymetli ve cömert bir şahısla tabir olunur. Suyu acı ve bulanık bir pınar görmek ise, bunun tersidir. Bir pınarı, asıl yerinden başka bir mahalde ve taşkın bir halde görmek; o bölge halkı için musibet habercisidir. Pınar suyuyla elini yüzünü yıkadığını, onu vücuduna sürdüğünü görmek; feraha çıkmaktır.

Çeşme ve Hayatınızdaki İşaretler

Cafer-i Sadık'ın Yorumu

Cafer-i Sadık'a göre, rüyada tatlı ve berrak sulu bir pınar görmek, kıymet ve cömertlik, acı ve bulanık sulu bir pınar görmek ise felaket ve üzüntüye işarettir. Pınar suyunun taşkın bir halde görülmesi, o bölge halkı için musibet habercisidir.

Suyu az olan pınar, yöre insanları için üzüntü ve kedere işaret eder. Rüyada evinde bir pınar çıktığını görmek, kadın yüzünden üzüntüye düşmeye, ancak bu üzüntünün sonunda hayır olmasına işaret eder. Pınarın suyunun her tarafa yayıldığını görmek, gam ve kederden kurtulmaya delalet eder.

Seyyid Süleyman'ın Yorumu

Seyyid Süleyman'a göre, rüyada tatlı sulu, berrak bir pınar görmek; kıymetli ve cömert bir şahısla tabir olunur. Suyu acı ve bulanık bir pınar görmek ise, bunun tersidir. Bir pınarı, asıl yerinden başka bir mahalde ve taşkın bir halde görmek; o bölge halkı için musibet habercisidir.

Pınar suyuyla elini yüzünü yıkadığını, onu vücuduna sürdüğünü görmek; feraha çıkmaktır. Pınarın yatağında gür bir halde aktığını görmek; orada yaşayanlar için hayır ve ni'mettir. Pınarın kuruması, mühim bir şahsiyetin sonudur.