İhya'ya Göre Rüyada Çarşaf Görmek

İnce çarşaf ahlak zayıflığına, normal çarşaf iffetli olmaya, Kadını ucube gibi gösteren kaba ve çirkin çarşaf yoksulluğa, Erkeğin çarşaf giydiğini görmesi üzerinde bulunan emanete yahut bir şeyden gizlenmeye, Çarşaf içinde uyuduğunu görmek dindar bir kadınla evlenmeye, Kırmızı çarşaf kadın yüzünden kavgaya, Parlak ve dikkat çekici renkli çarşaf kadının töhmet altında olmasına, Hasta kadının üzerinden çarşafının alınması vefatına delalet eder.

Genc Gazete Yatak Carsaf Ruyada Carsaf Gormek (9) 9 11Zon

Molla Cami'ye Göre Rüyada Çarşaf Görmek

Molla Cami'ye göre rüyada görülen çarşaf, yeni beyaz, sık ve kuvvetli dokunmuş ise, rüya sahibinin izzet ve yüksekliğine işarettir. Eğer ince olursa sahibinin dinde hassaslığına delildir. Kış mevsiminde bu örtüye bürünmek, fakir olduğu halde kibirli olmaya işarettir. Çarşaf erkek için emanettir. Kadın rüyasında kurma ve parlak bir çarşafı olduğunu görse, bir şüphe ile töhmet altında kalır. Bu çarşafla dışarı çıktığını görmesi, töhmetin yayılıp açığa çıkması demektir.

Genc Gazete Yatak Carsaf Ruyada Carsaf Gormek (10) 10 11Zon

Diyanet'e Göre Rüyada Çarşaf Görmek

Diyanet'e göre rüyada çarşaf görülmesi muhtelif şekillerde tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında çarşaf görmesi gizliliğe, rüya gören kişinin çok yakında evleneceğine, rüya sahibi kadın ise bir çocuğunun olacağına delalet eder. Rüyanızda bir çarşafa büründüğünüzü görmeniz, evinizden ve ailenizden sakladığınız yeni bir işe girişeceğinize, üzerinizdeki çarşafı çıkardığınızı görmeniz, eğer var ise şüphelerinizden kurtulacağınıza yorumlanır. Kadın olmadığınız halde çarşaf giydiğinizi görmeniz, bir sıkıntıya maruz kalacağınıza, yatak çarşafı görmeniz, bolluk ve berekete kavuşacağınıza işaret eder.

Genc Gazete Yatak Carsaf Ruyada Carsaf Gormek (6) 6 11Zon

İmam-ı Nablusî'ye Göre Rüyada Çarşaf Görmek

İmam-ı Nablusî'ye göre rüyada sık ve kuvvetli dokunmuş beyaz bir çarşafı belinden yukarıya sardığını görmek, o kimsenin izzetine ve yüksekliğine işaret eder. İnce çarşaf ise, dinde inceliğe delalet eder. Kış mevsiminde bu örtüye bürünmek, fakir olduğu halde kibirli olmaya işarettir. Örtü, kötü kadındır. Örtüsünün kaybolduğunu görmek, fakirlikten kurtulup topluma karşı büyüklük taslamaya delalet eder. "Bürd-i yemânî" denilen elbisenin görülmesi, Kur'an-ı Kerîm'den öğrendiklerini unutmaktır.

Genc Gazete Yatak Carsaf Ruyada Carsaf Gormek (5) 5 11Zon

Seyyid Süleyman'a Göre Rüyada Çarşaf Görmek

Seyyid Süleyman'a göre yorgan çarşafı, güzel bir kadınla tabir edilir. Kırmızı yorgan çarşafı gören, kadınlar yüzünden kavga eder. Beyaz, temiz bir yorgan ve yatak çarşafı alıp serdiğini gören, güzel bir kadınla evlenir. Çarşafının çalındığını, yırtıldığını görmek, karısını boşamak ya da aralarının bozulması veya vefat etmesine delalet eder. Güzel ve temiz çarşaf görenin, karısı temiz ve latif olur. Çirkin ve pis çarşaf, bunun aksidir.

Genc Gazete Yatak Carsaf Ruyada Carsaf Gormek (2) 2 11Zon

Kaynak: www.ihya.org