Her ne kadar portakal, elma,muz ve armut gibi popüler meyveler yüksek şeker oranlarına sahip olsa da, sağlık üzerindeki etkileri her zaman tartışma konusudur. Ancak, bazı meyveler var ki, sağlık açısından oldukça faydalıdır. İşte, sağlık için en faydalı olduğu belirtilen üç meyve:

Limon:

Limon, mutfaklarımızın vazgeçilmez bir parçası. Bu ekşi meyve, sadece C ve K vitaminleri açısından değil, aynı zamanda potasyum bakımından da zengindir. Limon, sindirimi destekleyen mide asidini artırma özelliği ile bilinir.Yaz da yaklaşıyorken suyumuza,çayımıza limon dilimlerini atma vakti gelmiş olabilir!

 Sağlığa En İyi Etki Eden  Meyveler  Bakın Hangileriymiş!

Greyfurt:

Gülüş Tasarımı: Parlak Gülüşlerin Sırrı Nedir? Nasıl Yapılır? Gülüş Tasarımı: Parlak Gülüşlerin Sırrı Nedir? Nasıl Yapılır?

C ve K vitaminleri bakımından zengin olan greyfurt, düşük glikoz ve fruktoz seviyeleri ile dikkat çeker. Ekşimsi tadı ile bilinen greyfurt, sağlıklı beslenme programlarında sıkça tercih edilen bir meyvedir.Siz de hayatınızda greyfurta daha çok yer vererek C ve K vitaminlerini doğal olarak alabilirsiniz. Sağlığa En İyi Etki Eden  Meyveler  Bakın Hangileriymiş! 1

Nar:

Nar, sadece meyve olarak değil, kabukları ve tohumları ile de sağlık açısından faydalıdır. Potasyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum açısından zengin olan bu meyvenin kabuğu yüksek oranda demir içerir. Nar kabuğunun kurutulmuş hali ise, geleneksel tıpta antelmintik (bağırsak parazitlerine karşı) olarak kullanılır. Sağlığa En İyi Etki Eden  Meyveler  Bakın Hangileriymiş Nar

Kaynak: Haber Merkezi