Kiracı ile Ev Sahibi Arasında Kira Tartışması 

Olay, Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde 5 katlı bir binanın birinci katında meydana geldi. Ev sahibi Erdoğan H., 7 yıl önce Aykut K.'ye kiraya verdiği dairesinde büyük bir şok yaşadı. Ev tadilatı ve kira zammı meselesi yüzünden çıkan tartışma, kısa sürede fiziksel kavgaya dönüştü.

Genc Gazete Kiracı Boşalttığı Evi Harabeye Çevirdi! (2)

Evi boşaltıyorum, kirayı vermiyorum dedi

Ev sahibi Erdoğan H., "Kiracıdan ev kirasını istedik. 'Vermiyorum' dedi. 'Evi boşaltıyorum, kirayı vermiyorum' dedi. Karakolluk olduk. Karakola gittik, geldik evi bu hale sokmuş kendisi." diye yaşadıklarını anlattı.

"7 seneden beri kiracımdı. Daha öncesinde sorunlar yaşamıyorduk. 3 aydan beri sorunlar yaşamaya başladık." - Erdoğan H.

Genc Gazete Kiracı Boşalttığı Evi Harabeye Çevirdi! (5)

Evi Harabeye Çevirdi

Erdoğan H., dairesine döndüğünde gördüğü manzara karşısında şok oldu. Dairenin camları kırılmış, eşyalar boşaltılmış ve evde ciddi hasarlar verilmişti. Ampuller, prizler, duvarlar, mutfak tezgahı, duş kabini ve fayanslar zarar görmüştü. Uzun zamandır atılmamış çöpler de evde bulunuyordu.

"Eve geldiğimde evi bu hale sokmuş. Camları kırmış. Mahkemeye verdik. Davacıyım ve evimin yapılmasını istiyorum. Şikâyetçiyim." - Erdoğan H.

Genc Gazete Kiracı Boşalttığı Evi Harabeye Çevirdi! (3)

Kiracı ve Yakınlarının Fiziksel Saldırısı

Erdoğan H., kiracısının yanı sıra arkadaşları ve akrabaları tarafından saldırıya uğradığını belirtti: "Kavga ettik. 1 ay önce sözlü bir tartışmamız oldu. En sonunda 'kirayı da vermiyorum' dedi. İçeride 1 aylık kira ücreti vardı. 'Vermiyorum, alabilirsen al' dedi. Üzerime 4-5 kişi yürüdü."

"Akrabaları, kardeşleri, arkadaşları, üzerime yürüdüler. Sonra karakolluk olduk. Memur beyler baktılar. İfademizi verdik. Sonra eve geldiğimde evi bu hale sokmuş." - Erdoğan H.

Ev sahibi Erdoğan H., bundan sonraki süreçte hukuki yollarla hakkını arayacağını dile getirdi. Olayın ardından maddi hasarlarını gidermek için hukuki yollara başvuracağını ifade etti.

Kaynak: İHA