Bursa

Serinlemek isteyenler Uludağ'ın güney yamaçlarındaki bu yaylaya kaçıyor!

Uludağ'ın güney yamacında, Bin 100 metre rakımdaki bu yayla, hem serin havası hem de tarihi atmosferiyle ziyaretçilerini kendine çekiyor.

Abone Ol

Yaz sıcaklarından bunalanlar, serinlemek ve doğayla iç içe olmak için Bursa'nın Keles ilçesindeki Kocayayla'yı tercih ediyor.

Kocayayla'nın Eşsiz Atmosferi

Kocayayla, Uludağ'ın güney yamacında yer alıyor ve sıcak havalarda serinlemek isteyenler için ideal bir kaçış noktası sunuyor.

Ziyaretçiler, bungalov evlerde, çadırlarda ya da karavanlarda konaklama imkanı bulabiliyor. Ayrıca, Kocayayla, Orhun Kitabeleri'nin bir kopyasına ev sahipliği yaparak, ziyaretçilere tarihi bir deneyim sunuyor.

Tarihi ve Doğal Güzelliklerin Buluşma Noktası

Kocayayla, sadece serin havasıyla değil, aynı zamanda bölgedeki tarihi ve doğal güzelliklerle de dikkat çekiyor.

Ziyaretçiler, yakınlardaki tarihi Gelemiç köyü, Gököz Göleti, Yakup Çelebi Hamamı, Baraklı Göleti, Keles Göleti gibi yerleri keşfedebilirler.

Ayrıca, Pınarcık ve Dağdibi köylerindeki alabalık restoranları ile ünlü bölgeler, tatilciler için lezzetli bir deneyim sunuyor. Belenören köyünde bulunan Kültür Evi de ziyaret edilebilecek yerler arasında yer alıyor.

Gelen Ziyaretçilerin Görüşleri

İzzet Battır, Kocayayla'nın tarihi ve doğal güzellikleri hakkında şunları söyledi: “Orhangazi'nin düğününün yapıldığı, Osmangazi'nin ilk otağının kurulduğu bin 200 metrekare Keles Kocayayla'dayız. Kocayayla tarihiyle, doğasıyla, manzarasıyla, serinliğiyle tabiat harikası bir bölge. Bu bölgeler 21 günde insanın kanının temizlendiği iddia edilen bir oksijene sahip. Biz her sene bungalovlarda konaklamaya geliyoruz. Yiyecek içeceklerimizi şehir merkezinden getiriyorduk fakat bu sene restoran açıldığını gördük. Restoranda kahvaltı, akşam, öğlen yemeği ve aktivitelerle güzel bir tesis açılmış. Eşlerimizde yemek yapmayacağı için tatili çok daha keyifli geçireceği bir ortam haline getirilmiş. Bursa'da 32-33 derecelik sıcaklık varken burada hava kapalı, serin ve yağmur yağıyor. Herkesi buraya görmeye davet ediyor.”
Nihal Karatoyuk, Kocayayla hakkında şunları belirtti: “Çok keyifli ve serin bir ortam. Burada hafta sonu şenlikler yapılıyor. Şenliklere katılmak ayrı keyifli. Buranın doğası ve serinliği çok güzel. Severek geliyoruz. Tesisler çok donanımlı, içerisinde her türlü ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Geldiğimizde herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Daha önceden geldiğimizde restoran kapalıydı, şimdi açılmış. Bizim için bir artı oldu. Burası çok güzel tasarlanmış.”
Kütahya'dan gelen Mehmet Ali Anatoprak ise, “Buraya ilk defa geliyorum, tesis son derece güzel. Bungalov evler iyi şekilde tasarlanmış. Burada kalmaktan çok memnunum. Bundan sonra tatil planımızın içerisinde yer alacak. Ormanın içerisinde oksijeni bol bir ortam.” dedi.

Kocayayla, serin havası, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle yaz aylarında mükemmel bir kaçış noktası olarak öne çıkıyor. Hem dinlenmek hem de keşfetmek isteyenler için ideal bir yer olarak değerlendiriliyor.

Bursa haberleri için TIKLAYIN!